Advies van onze lactatiekundigen

Geef je borstvoeding? En loopt dit niet helemaal zoals je zou willen? Dan kun je een van onze lactatiekundigen inschakelen. Een lactatiekundige is een expert op het gebied van borstvoeding. Ze geeft moeders voorlichting en advies over borstvoeding en helpt bij het oplossen van borstvoedingsproblemen. Onze lactatiekundigen zijn aangesloten bij de NVL en zijn IBCLC gecertificeerd. Dat betekent dat zij goed opgeleid zijn en zich regelmatig moeten bijscholen om zo op die manier van de laatste ontwikkelingen op de hoogte zijn.

Wanneer vraag je advies van een lactatiekundige?

Geef je borstvoeding, dan kan je een lactatiekundige om verschillende redenen om hulp vragen. Zoals:

  • Pijn bij het geven van borstvoeding.
  • Problemen bij het aanleggen.
  • Je baby drinkt niet of moeilijk aan de borst.
  • Je baby is steeds onrustig of juist slaperig tijdens het voeden.
  • Onvoldoende groei van de baby.
  • Te weinig melk of te veel melk.
  • Bij (terugkerende) borstontsteking.
  • Problemen bij het kolven.
  • Afbouwen van de borstvoeding.
  • Borstvoeding geven aan een tweeling.

Mede dankzij de adviezen van lactatiekundige Ellen en de goede ondersteuning van kraamverzorgende Lenie gaat het geven van borstvoeding hartstikke goed! Het met de hand kolven tijdens zwangerschap en de tepelvormers werken super. Heel erg bedankt!
fam-jorna2015-10-191
Trotse moeder van een kraamvogelkindje

Mogelijkheden en kosten

Er zijn meerdere mogelijkheden om van een van onze lactatiekundigen advies te krijgen. De onderstaande mogelijkheden en kosten gelden voor klanten van de Kraamvogel.

Huisbezoek
Bij een huisbezoek komt onze lactatiekundige bij jou thuis. Je krijgt een consult van ongeveer 1,5 uur en een verslag van het bezoek en advies.

Kosten: € 126,-*
Een vervolgconsult kost € 84,- per uur (de minimale afname is een uur, dit kan verlengd worden per 15 minuten).

*Onder bepaalde omstandigheden kunnen wij je doorverwijzen naar een lactatiekundige buiten onze organisatie. Hier kunnen andere tarieven van toepassing zijn.

Virtueel lactatiekundig advies
Bij een virtueel advies neemt de lactatiekundige contact met jou op via een beveiligde link. Je krijgt een virtueel consult van 30 minuten of 60 minuten en ontvangt na het consult een verslag van het gesprek.

Kosten: € 42,- voor 30 minuten, € 84,- voor 60 minuten

Telefonisch consult of consult per mail
Heb je maar een korte vraag over borstvoeding en geen behoefte aan een volledig consult? Dan kun je ook telefonisch of per mail contact opnemen met een van onze lactatiekundigen. Stuur dan een mail naar borstvoeding@dekraamvogel.nl voor je vraag of bel naar 088 - 77 88 589.

Kosten: € 26,30 voor een consult per mail of telefoon.

In veel gevallen vergoeden zorgverzekeraars het consult geheel of gedeeltelijk, al dan niet met een (noodzakelijke) verwijzing van een (huis)arts of verloskundige. Neem contact op met je zorgverzekeraar om na te gaan wat je vergoed krijgt.

Heb je vragen tijdens je kraamweek?

Heb je een korte vraag over borstvoeding tijdens je zwangerschap of kraamweek en sta je ingeschreven bij de Kraamvogel? Dan zijn onze lactatiekundigen bereikbaar via borstvoeding@dekraamvogel.nl en 088 - 77 88 589. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Heb je meer advies nodig? Dan kun je een van bovenstaande consults aanvragen.

Ledenvereniging

Ben je lid van de Ledenvereniging? Dan krijg je binnen 14 dagen na de bevalling een gratis consult van onze lactatiekundigen. Klik hier voor meer informatie over de Ledenvereniging.

Geen kraamzorg van de Kraamvogel?

Heb je je niet aangemeld voor kraamzorg bij de Kraamvogel? Ook dan kun je gebruik maken van de diensten van een van onze lactatiekundigen. We verzoeken je om eerst lid te worden van Espria ledenvereniging voor een telefonisch/mail en/of virtueel consult.

Zo fijn dat lactatiekundige Susan bij ons is geweest. Na onze afspraak heb ik geen last meer met borstvoeding geven. Susan, je bent een topper!
fam-beek2015-10-68
Amani
Trotse moeder
Lactatiekundigen DKV4
Deel deze pagina