Voeding en vitamines

Goede zorg voor jou én je kleintje
Al voordat je zwanger bent, geef je je baby de beste start door gezond te eten en te leven. Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, is de behoeft aan bepaalde vitamines verhoogd. Zwangerschapsvitamines hebben een uitgebalanceerde samenstelling en zijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen tijdens deze periode. In elke fase van de zwangerschap is een aanvulling op de dagelijkse voeding raadzaam.

Geef je borstvoeding?

Borstvoeding is de meest natuurlijke en gezonde voeding voor je baby. Wanneer je borstvoeding geeft, heeft je lichaam extra vitamines en mineralen nodig. Niet alleen voor de productie van moedermelk maar ook om er voor te zorgen dat je kindje voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Het is dus belangrijk om voldoende vitamines en mineralen uit de voeding binnen te krijgen. Een aanvulling met een multivitamine die speciaal voor deze fase is ontwikkeld, kan dan een goede toevoeging aan je eetpatroon zijn.

davitamonbanner011050x554px

Belangrijke vitamines voor je baby zijn D en K

Waarom vitamine D?

Voor baby’s is vitamine D van belang. Vitamine D is goed voor de groei en ontwikkeling van de botten en van belang voor de opbouw van een sterk gebit. De Gezondheidsraad adviseert aan baby’s en kinderen tot 4 jaar het hele jaar door 10 microgram extra vitamine D te geven, omdat voor hen de dagelijkse voeding en het zonlicht te weinig vitamine D oplevert.

Waarom vitamine K?

Als je borstvoeding geeft heeft je kindje extra vitamine K nodig. Vitamine K speelt een belangrijke rol bij de bloedstolling. Omdat moedermelk onvoldoende vitamine K bevat is het noodzakelijk om baby’s die borstvoeding krijgen 150 microgram vitamine K te geven vanaf dag 8 t/m 12 weken.

Maak kans op een Babypark cadeaubon t.w.v. € 150,-

Wil jij meer info ontvangen over gezond en gevarieerd eten tijdens je zwangerschap? Klik op onderstaande winactie button, schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang:

  • een voedingsadvieskaart
  • een zwanger voedingswijzer
  • regelmatig relevante info voor tijdens de zwangerschap

Je maakt dan kans op een Babypark cadeaubon t.w.v. € 150,-! Er worden per maand 5 cadeaubonnen weggegeven.

davitamonbanner021050x554px

Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar de website van Davitamon of een van de andere merken.

Deel deze pagina