Je huid verzorgen tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap vinden er veranderingen plaats in je hormoonhuishouding. Deze veranderingen hebben ook invloed op je huid. Helaas is niet elke vrouw gezegend met de welbekende zwangerschapsgloed of ‘pregnancy glow’. Zwangerschapshormonen kunnen namelijk ook voor huidproblemen zorgen. Daarom is het belangrijk om je huid goed te verzorgen.

Striae

Striae, of zwangerschapsstriemen, zijn kleine breuken in de onderlaag van de huid. Dit kan ontstaan door de zwangerschapshormonen en door uitrekking van je huid. Je huid insmeren met een lekkere bodylotion of olie kan helpen om de huid soepel te houden, maar heb je eenmaal striae, dan kun je er weinig meer aan doen.

Jeuk

Tijdens de zwangerschap kan je last krijgen van jeuk. In dit artikel lees je meer over de oorzaken van zwangerschapsjeuk én tips om jeuk tijdens de zwangerschap te verminderen.

pexels-freestocksorg-57529

Acne

Ben je niet gezegend met een zwangerschapsgloed, maar juist met onzuiverheden, dan is het belangrijk om je huid goed te reinigen. Reinig je gezicht met milde reinigingsproducten, zoals deze natuurlijke Face wash van Naïf en houd je huid soepel met dag- en nachtcrème.

Zwangerschapsmasker

Onder invloed van zwangerschapshormonen in combinatie met de zon kan er een zwangerschapsmasker (ook wel melasma of chloasma genoemd) ontstaan. Je huid gaat meer pigment produceren en hierdoor ontstaan er verkleuringen in je gezicht. De kans op een zwangerschapsmasker verkleinen? Probeer zoveel mogelijk uit de zon te blijven en smeer je gezicht iedere dag, meerdere malen goed in met een hoge factor.

Deel deze pagina