Aangemeld in de laatste week van maart 2022?

Heb jij je aangemeld voor kraamzorg van de Kraamvogel in de laatste week van maart 2022? Neem dan even contact op met onze Klantadviseurs via info@dekraamvogel.nl om te kijken of al jouw gegevens bij ons bekend zijn. Door de overgang naar een nieuw systeem kan het zijn dat wij bepaalde gegevens missen.

Terug uit Gambia

We zijn alweer een week terug in Nederland, en inmiddels allebei weer aan het werk. Wat een overgang... Het is een fijn gevoel om weer al je aandacht te kunnen geven aan een gezin een familie, wat een luxe ook! Maar wat missen we Gambia, want daar is onze kennis en inzet ook zo hard nodig.

Zo anders dan hier

Deze reis was zo anders dan de vorige keer, en heeft ons zo laten zien hoe hard de realiteit daar is. Begeleiden tijdens bevallen en zorg is daar zoveel beperkter dan hier. Wij denken dat dit ligt aan cultuurverschillen, maar ook aan het opleidingsniveau. Daarnaast natuurlijk ook geld gebrek, want ook daardoor is er tekort aan juiste middelen en/of kennis!

Als team van 4 kraamverzorgsters en één verloskundige hebben we hier in kunnen ondersteunen, met kleine stapjes gaan we vooruit. Wij zelf hebben deze keer kunnen bijgedragen door onder andere een borstvoedingscholing te geven. Hierdoor zijn er stappen in toename van kennis gemaakt op dit gebied. Ook op zaal hebben we kennis en ervaring kunnen delen.

We krijgen inmiddels berichten/foto's terug dat er mee gewerkt wordt, daar zijn we erg blij mee. Voor ons zelf is deze reis erg leerzaam, verrijkend, maar ook hard en emotioneel geweest. Maar we hadden het niet willen missen!

blog-terug-uit-gambia-1
Pien geeft scholing in Gambia

Een plekje in ons hart

Gambia en het Major Health Center in Essau hebben een plekje in ons hart. Regina Bouwman en Rescue Baby Gambia onwijs bedankt! Ook zijn we nog steeds erg blij met de spullen die we gekregen hebben en ook hebben afgeleverd daar. Waaronder de 5000 navelklemmen, dekentjes gemaakt door collega's, mutsjes en de restanten van het kraampakket.

Graag blijven wij inzamelen voor Rescue Baby Gambia en hun doel waarbij wij zo in geloven: Een betere zorg voor moeder en kind tijdens en na de bevalling ook daar.

blog-terug-uit-gambia-2

We gaan zeker terug

Wanneer we terug gaan is nog niet duidelijk. Maar we blijven Rescue Baby Gambia zeker ondersteunen en daar kunnen wij jullie hulp heel hard bij gebruiken. Doormiddel van een financiële bijdrage, hoe klein ook: alles helpt (Rescue Baby Gambia heeft een anbi status, dus aftrekbaar van de belasting). En alle restanten van kraampakketten (geen kleding aub) zijn meer dan welkom. Je kunt ook zelf een inzamelpunt worden, neem dan contact op met Rescue Baby Gambia of direct met één van ons.


Lieve Klanten, collega's en alle andere lezers: bedankt voor het volgen reageren en meeleven! Dit maakt ons samen sterk.

Liefs,
Pien en Miranda

blog-terug-uit-gambia-3
Staat haar goed toch, ons uniform?