Op bezoek bij The Kings Village

Vorige week vertrokken kraamverzorgenden Anneke en Eva naar Ghana in het kader van ‘MamaWise’ om te ervaren hoe de kraamzorg in dit westelijke deel van Afrika geregeld is.

In deze blog nemen zij ons mee naar The Kings Village, een non-profit organisatie die zich inzet voor de gezondheid van de Ghanese bevolking. Hier kregen zij de vraag of ze niet nog even 3 maanden langer konden blijven... Lees snel mee!

Helpen met borstvoeding

Onderdeel van The Kings Village is een medisch centrum bestaande uit verschillende afdelingen. Zo hebben wij een soort van Consultatiebureau en een Voedingscentrum voor ondervoede kindjes bezocht.

Daar hebben wij moeders met vragen over borstvoeding kunnen helpen en begeleiden. Anneke heeft bijvoorbeeld een moeder geholpen met aanleggen. Toen dat kindje klaar was met drinken kwam er een vrouw met een ander kindje. Wij vonden dat wat vreemd. Maar het bleek om een tweeling te gaan! Meerlingen komen hier heel veel voor. De twee waren woensdag geboren maar deden het gelukkig wel goed aan de borst!

Ondervoede kindjes

Nadat alle newborns waren gewogen en gevaccineerd zijn wij naar het Voedingscentrum gegaan voor ondervoede kinderen. Het was een pleintje met kleine hutjes. Daar waren de kinderen die alleen nog bijvoeding nodig hadden. Maar in het ‘grotere’ gebouwtje lagen 2 kinderen. Die kregen naast bijvoeding ook medicijnen. Een jongetje van 2 maanden oud was daar met zijn oma. Haar schoondochter was tijdens de bevalling overleden. En nu helpt zij het kleine mannetje.

kraamzorg ghana 1
kraamzorg ghana 2
kraamzorg ghana 3
kraamzorg ghana 4
kraamzorg ghana 5
kraamzorg ghana 6
kraamzorg ghana 7
kraamzorg ghana 8

Bijkomen

Voor Anneke en Eva wederom een dag om niet te snel te vergeten. Ze moeten dan ook weer even bijkomen van alle indrukken die ze hebben opgedaan...

Vorige blog Anneke en Eva

In de vorige blog van Anneke en Eva lees je wat hun eerste indruk was van Ghana.

Blog 2 van Anneke en Eva

Deel deze pagina