NL

Moeder en dochter vloggend in Ghana!

Moeder Anneke en dochter Eva Dekker zijn sinds 1981 en 2017 werkzaam bij de Kraamvogel, team IJmond. Deze week vertrekken de twee naar Ghana in het kader van ‘MamaWise’ om te ervaren hoe de kraamzorg in dit westelijke deel van Afrika geregeld is. De dames gaan o.a. voorlichting geven over borstvoeding, helpen bij bevallingen en ondersteuning bieden bij de nazorg. De komende tijd nemen zij jullie mee in hun avonturen!

Hoe is de reis naar Ghana op het pad gekomen van deze avontuurlijke moeder en dochter? Lees het in deze eerste blog!

Kraamverzorgende Anneke, Teamleider Sandra en kraamverzorgende Eva

Wonen en werken in Ghana

Bijna 4 jaar geleden heb ik (Anneke) in het gezin van Lotte en Peter Bierhuizen gewerkt. Zij wonen en werken in Ghana, maar zij zijn voor de bevalling van hun eerste kindje naar Nederland gekomen. Daar heb ik met heel veel plezier in het gezin gewerkt!

Mam, waarom gaan wij gewoon niet met z'n tweeën naar Ghana?“ Kraamverzorgende Eva

Onze reis naar Ghana

Toen Lotte in 2018 weer naar Nederland kwam voor de geboorte van haar tweede kindje heb ik daar weer de kraamzorg verzorgd. Lotte vertelde allemaal prachtige verhalen over het land, haar stichting MamaWise en de natuur. Ik werd nieuwsgierig en was zo enthousiast, dat ik de hoop kreeg om ooit in de toekomst naar Ghana te gaan. Om met eigen ogen te zien wat Lotte met haar stichting heeft bereikt.

In mijn eentje zou ik nooit die reis maken. Maar toen ik het er met Eva over had en haar de foto’s had laten zien vroeg Eva: “Mam, waarom gaan wij niet samen naar Ghana? Om daar samen te ervaren hoe de kraamzorg bij zwangere vrouwen op dit moment geregeld is en om MamaWise wat meer bekendheid te geven.”

Eigenlijk is zo het balletje gaan rollen en zijn de maanden van voorbereidingen voorbij gevlogen. Volgende week gaan wij de reis maken en wij houden jullie graag op de hoogte van al het moois en bijzonders wat we daar gaan zien en meemaken.

Gaan jullie ons volgen?

Lieve groetjes,
Kraamverzorgende Anneke en kraamverzorgende Eva

Andere bijzondere mensen, gebeurtenissen & verhalen