NL

Kraamzorg Drachten

Je bent in verwachting. Gefeliciteerd! De Kraamvogel levert kraamzorg in en rondom Drachten. Dat doen we met een hecht en geschoold team, met als doel om ouders en hun kinderen een zorgeloze kraamtijd te geven. We werken nauw samen met de verloskundigenpraktijken in en om Drachten en het ziekenhuis Nij Smellinge.

De beste kraamzorg in Drachten

De beste start voor je gezin? Daar helpen wij je mee. We bieden je alle ondersteuning om na de kraamtijd je baby goed te verzorgen, te voeden en te leren kennen. Daarbij beseffen we dat elke klant uniek is en is ons doel: 'Als de kraamtijd voorbij is, is het gezin 100% voorbereid om de zorg voor de baby vol vertrouwen zelf op te pakken.' Wij bieden:

  • Een gespecialiseerde kraamverzorgster bij een thuisbevalling
  • Betrouwbaarheid, deskundigheid en ervaring
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding
  • Antroposofische kraambegeleiding

De Kraamvogel in Drachten

De Kraamvogel levert kraamzorg in heel Noord-Nederland. In Friesland bieden we kraamzorg door de hele provincie. In de omgeving Drachten bijvoorbeeld in Ureterp, Haule, Haulerwijk, Bakkeveen, Zevenhuizen, Surhuisterveen, Beetsterzwaag, Gorredijk, Fochteloo, Oosterwolde, Makkinga, Donkerbroek, Moskou, Wijnjewoude, Hoornsterzwaag, Gorredijk, Lippenhuizen, Hemrik, Olterterp, Terwispel, Tijnje, Eernewoude, Oudega, Nijega, De Veenhoop, Nij Beets, Boornbergum, Bergum, Kortehemmen, Drachtstercompagnie, Rottevalle, Houtigehage, Opeinde, De Tike, Boelenslaan, Witveen, Harkema, Drogeham, Augustinusga, Surhuizum, Buitenpost, Twijzel, Oostermeer, Sumar, Garyp, Noordbergum, Veenwouden, Broeksterwoude, Zwagerbosch, Kollumerpomp, Munnekezijl, Augsbuurt, Kollum, Kollumerzwaag, Veenklooster, Oudwoude, Dokkumer Nieuwezijlen, Engwierum, Ee, Triemen, Zwaagwesteinde, De Valom, Wouterswoude, Driesum, Rinsumageest, Damwoude, Westergeest, Metselawier en Dokkum.

Benieuwd of wij ook bij jou in de buurt zijn? Doe de postcode-check!

Poliklinische bevallingsassistentie in Nij Smellinge Drachten

De Kraamvogel heeft een nauwe samenwerking met het MCL ziekenhuis in Leeuwarden en met de verloskundigen die hier de poliklinische bevallingen begeleiden. Beval je poliklinisch? Dan is er naast de verloskundige, de zorg van een kraamverzorgster van de Kraamvogel. Zij kan continu bij je zijn en jou en je partner ondersteunen bij de bevalling. Mag je al snel naar huis na de bevalling? De kraamverzorgster gaat met je mee om jou ook thuis te begeleiden en de eerste adviezen te geven voor jou/jullie en je kindje.

Onze intakers Tineke en Nienke

Benieuwd wie de intakegesprekken in Friesland doen? Dat zijn Nienke en Tineke. Zij zijn allebei kraamverzorgenden en daarnaast intakers. Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid met je wat je kunt verwachten van de kraamtijd. Ook willen we een duidelijk beeld krijgen van jouw behoeften en persoonlijke situatie. Zodat wij de kraamzorg zo kunnen regelen dat dit goed bij je past en je kraamverzorgende weet wat belangrijk voor je is.

De geboorte van een kindje zorgt voor zoveel veranderingen in iemands leven. Trots en blij maakt het mij, dat ik als kraamverzorgende mijn kennis en zorg kan geven om met dit nieuwe leven om te gaan en ervoor te zorgen dat de kraamtijd helemaal naar wens verloopt.“ Kraamverzorgster Sytske

Onze partners

Wij werken met andere organisaties samen, om de beste kraamzorg te geven.
Wij zijn trots op onze samenwerkingen!

Ziekenhuis Nij Smellinghe

Verloskundigenpraktijk De Geboortegolf

Verloskundigepraktijk De Nieuwkomer

Verloskundigenpraktijk Wolkom

Verloskundig Centrum Jane

De Vroedschap

Bloesem Verloskundigen