NL

Kraamzorg Drachten

Je bent in verwachting. Gefeliciteerd! De Kraamvogel levert kraamzorg in en rondom Drachten. Dat doen we met een hecht en geschoold team, met als doel om ouders en hun kinderen een zorgeloze kraamtijd te geven. We werken nauw samen met de verloskundigenpraktijken in en om Drachten en het ziekenhuis Nij Smellinge.

De beste kraamzorg in Drachten

De beste start voor je gezin? Daar helpen wij je mee. We bieden je alle ondersteuning om na de kraamtijd je baby goed te verzorgen, te voeden en te leren kennen. Daarbij beseffen we dat elke klant uniek is en is ons doel: 'Als de kraamtijd voorbij is, is het gezin 100% voorbereid om de zorg voor de baby vol vertrouwen zelf op te pakken.' Wij bieden:

  • Een gespecialiseerde kraamverzorgster bij een thuisbevalling
  • Betrouwbaarheid, deskundigheid en ervaring
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding
  • Antroposofische kraambegeleiding

De Kraamvogel in Drachten

De Kraamvogel levert kraamzorg in heel Noord-Nederland. In Friesland bieden we kraamzorg door de hele provincie. In de omgeving Drachten bijvoorbeeld in Ureterp, Haule, Haulerwijk, Bakkeveen, Zevenhuizen, Surhuisterveen, Beetsterzwaag, Gorredijk, Fochteloo, Oosterwolde, Makkinga, Donkerbroek, Moskou, Wijnjewoude, Hoornsterzwaag, Gorredijk, Lippenhuizen, Hemrik, Olterterp, Terwispel, Tijnje, Eernewoude, Oudega, Nijega, De Veenhoop, Nij Beets, Boornbergum, Bergum, Kortehemmen, Drachtstercompagnie, Rottevalle, Houtigehage, Opeinde, De Tike, Boelenslaan, Witveen, Harkema, Drogeham, Augustinusga, Surhuizum, Buitenpost, Twijzel, Oostermeer, Sumar, Garyp, Noordbergum, Veenwouden, Broeksterwoude, Zwagerbosch, Kollumerpomp, Munnekezijl, Augsbuurt, Kollum, Kollumerzwaag, Veenklooster, Oudwoude, Dokkumer Nieuwezijlen, Engwierum, Ee, Triemen, Zwaagwesteinde, De Valom, Wouterswoude, Driesum, Rinsumageest, Damwoude, Westergeest, Metselawier en Dokkum.

Benieuwd of wij ook bij jou in de buurt zijn? Doe de postcode-check!

Poliklinische bevallingsassistentie in Nij Smellinge Drachten

De Kraamvogel heeft een nauwe samenwerking met het MCL ziekenhuis in Leeuwarden en met de verloskundigen die hier de poliklinische bevallingen begeleiden. Beval je poliklinisch? Dan is er naast de verloskundige, de zorg van een kraamverzorgster van de Kraamvogel. Zij kan continu bij je zijn en jou en je partner ondersteunen bij de bevalling. Mag je al snel naar huis na de bevalling? De kraamverzorgster gaat met je mee om jou ook thuis te begeleiden en de eerste adviezen te geven voor jou/jullie en je kindje.

Onze intakers Tineke en Nienke

Tineke en Nienke zijn niet alleen onze kraamverzorgenden, zij verzorgen namelijk ook de intakes voor Friesland. Zij vinden dit een leuke afwisseling en aanvulling op hun werk. Twee weken na inschrijving zullen zij contact met je opnemen. Zij bellen je op en versturen aanvullende informatie via de mail of via een brief.

Rond de 28e week is het tijd voor het tweede contactmoment. Tineke of Nienke komt dan op huisbezoek of belt je op. Tijdens dit gesprek wordt er uitgebreid besproken wat je kunt verwachten van je kraamtijd. Het is ook bedoeld om een beter beeld te krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Zo kan er een kraamverzorgende geregeld worden die bij je past.

In de 8e maand worden de puntjes op de i gezet. Er wordt een mail of brief gestuurd waarin je aan kunt geven of er veranderingen zijn geweest tijdens je zwangerschap. Deze veranderingen kunnen wellicht invloed hebben op je kraamtijd. Natuurlijk staat iedereen bij de Kraamvogel dag en nacht klaar voor al je vragen, zeven dagen per week. Zo kunnen we jouw gezin de kraamzorg geven die bij je past en jullie helpen met een goede start.

De geboorte van een kindje zorgt voor zoveel veranderingen in iemands leven. Trots en blij maakt het mij, dat ik als kraamverzorgende mijn kennis en zorg kan geven om met dit nieuwe leven om te gaan en ervoor te zorgen dat de kraamtijd helemaal naar wens verloopt.“ Kraamverzorgster Sytske

Onze partners

Wij werken met andere organisaties samen, om de beste kraamzorg te geven.
Wij zijn trots op onze samenwerkingen!

Ziekenhuis Nij Smellinghe

Verloskundigenpraktijk De Geboortegolf

Verloskundigepraktijk De Nieuwkomer

Verloskundigenpraktijk Wolkom

Verloskundig Centrum Jane

De Vroedschap

Bloesem Verloskundigen