Amsterdam

Kraamzorg Amsterdam

Gefeliciteerd, je bent in verwachting. Zwanger zijn is een hele speciale gebeurtenis. Er komt de komende maanden veel op je af. En je moet een heleboel dingen regelen. Eén van die dingen is het regelen van kraamzorg. Dit vind je bij de Kraamvogel. De bevalling en kraamtijd zorgen voor een ingrijpende periode voor jou en voor je gezin. Het team van de Kraamvogel Amsterdam wil jou hiermee graag van dienst zijn. Op onze website vind je alle informatie over de voorbereiding op de bevalling en de kraamperiode daarna. En heb je vragen, dan staan wij voor je klaar. Wij wensen je een fijne zwangerschap, een voorspoedige bevalling en een fantastische kraamtijd toe.

Jouw wensen centraal, daarom een persoonlijke intake

De bevalling, het opstarten en kraamperiode is een hele bijzondere periode, waarbij wij jou en je gezin zo goed mogelijk willen ondersteunen. De Kraamvogel zet jouw wensen centraal. Om erachter te komen wat die wensen en behoeften zijn, hebben wij vóór de 8e maand van je zwangerschap een intakegesprek. Hierin bespreken we onder andere jouw verwachtingen van je kraamperiode. Wat hierin je specifieke wensen zijn. En we geven graag antwoord op alle vragen die je hebt rondom bevalling en zorg.

Waar leveren wij kraamzorg

In regio Amsterdam bieden we kraamzorg aan in alle wijken van Amsterdam: van de Pijp tot Amsterdam Noord en van Buitenveldert tot aan De Jordaan.

Woon je buiten de hierboven genoemde gebieden, neem dan gerust contact met ons op, dan brengen wij je in contact met een vestiging in de buurt.

Wil je weten of wij ook bij jou in de buurt kraamzorg verlenen? Doe de postcodecheck!

Waar de Kraamvogel voor staat

  • Zorg op maat
  • Aandacht voor het hele gezin
  • Contract met alle zorgverzekeraars
  • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding
  • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden

De Kraamvogel in Amsterdam

Een goede start voor je gezin, dat is onze missie. En daar helpen wij je graag mee. In jouw kraamweek bieden wij alle ondersteuning, zodat jij je baby na de kraamtijd goed kunt verzorgen, voeden en nóg beter leert kennen. We beseffen dat iedereen uniek is. Ons doel is dat, als de kraamtijd voorbij is, jij en jouw gezin 100% voorbereid is om de zorg voor je baby vol vertrouwen zelf op te pakken.

Op het moment dat de bevalling of de kraamperiode start, zal de kraamverzorgende er voor je zijn. Samen overleg je hoe de kraamperiode ingedeeld zal worden, zodat het de periode wordt die je voor ogen hebt. Al onze kraamverzorgenden zijn borstvoeding gecertificeerd. Ze beschikken over jarenlange kennis en ervaring over de voeding van jouw baby.

Het team

De Kraamvogel team regio Amsterdam heeft een professioneel team van kraamverzorgenden. Stuk voor stuk gediplomeerde, zeer ervaren, hart voor hun mooie vak en staan open voor regelmatige bijscholing. Zo zorgen wij voor een goede start voor alle gezinnen in jouw regio. Ons team heeft ervaring in het geven van kraamzorg in allerlei situaties. En we houden daarbij altijd rekening met de wensen van jou en je gezin. Ook zullen wij jullie voor én tijdens de kraamweek adviseren en ondersteunen. We vinden het als team heel belangrijk dat jij met je gezin volop van deze periode kunt genieten. En natuurlijk hopen we dat je nadien terugkijkt op een hele mooie kraamtijd.

Team regio Amsterdam is 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor bevallingsassistentie. Telefoonnummer van onze planning 088-7788575.

De Kraamvogel investeert veel in het opleiden van nieuwe kraamverzorgenden. Dit om geen tekorten aan kraamverzorgenden te krijgen. Bijkomend voordeel is dat er zo een leuke afwisseling ontstaat tussen de ‘ervaren’ en ‘nieuwe’ generatie die blijven leren van elkaar.

Naast kraamverzorgenden bestaat het team uit planners en een teamcoach.

Thomas Kyra
Tobias
5541b2542391e34d76138b1c96cf1816.jpeg
Jordy Laurie
Sebas en judith
Fam Mehra
Robin en desiree
Jurgen en Saskia

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Wat een topper, kraamverzorgende Diana! Wat hebben wij een fijne tijd gehad en wat hebben wij ons allemaal verwend gevoeld tijdens de kraamweek.“

Fleur en Niels

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia
DSC03221-bewerkt

Wist je dat....

  • Meer dan de helft van de gezinnen die zwanger zijn, voor de Kraamvogel kiest.
  • Wij een gespecialiseerd partusteam hebben met kraamverzorgenden die geschoold zijn, veel partussen begeleiden en hier veel ervaring in hebben? Wij komen je ondersteunen bij je thuisbevalling maar ook bij je poliklinische bevalling in het ziekenhuis met de door jouw gekozen verloskundige!
  • Wij een eigen lactatiekundige hebben om te consulteren tijdens, maar ook voor en na je kraamweek? Een lactatiekundige is een expert op het gebied van borstvoeding. Zij geeft moeders voorlichting en advies over borstvoeding. Ook helpt ze bij het oplossen van borstvoedingsproblemen. Meer informatie en de kosten vind je hier. Ben je lid van de Ledenvereniging dan is het eerste consult geheel gratis.

Onze intakers

Onze intakers zijn altijd ervaren kraamverzorgenden en daarnaast intaker. Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid wat je kunt verwachten van de kraamtijd. Zo kunnen wij een duidelijk beeld krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

Ook willen we een duidelijk beeld schetsen over onze mogelijkheden qua inzet en gemaakte afspraken tijdens de intake. Zo kunnen wij de kraamzorg zo regelen dat deze goed bij jou en je gezin past en jouw kraamverzorgende(n) weet wat voor jou belangrijk is.

De geboorte van een kindje zorgt voor zoveel veranderingen in iemands leven. Trots en blij maakt het mij, dat ik als kraamverzorgende mijn kennis en zorg kan geven om met dit nieuwe leven om te gaan en ervoor te zorgen dat de kraamtijd helemaal naar wens verloopt.

Onze partners

De Kraamvogel Amsterdam stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met veel partners in Amsterdam en omgeving. Wij zijn erg trots dat wij mogen samenwerken met de beste zorgverleners in Amsterdam en omgeving. Samen met onderstaande partners in de geboortezorg willen wij zorgen voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Deel deze pagina