NL

Kraamzorg Amersfoort

Als een kraamverzorgende van team De Kleine Kei jullie kraamtijd mag verzorgen, dan kies je voor persoonlijke kraamzorg met een vertrouwd gevoel. Team De Kleine Kei is een klein, zeer hecht team kraamverzorgenden met passie voor het vak. Natuurlijk zijn onze gediplomeerde kraamverzorgenden zeer ervaren (enkelen al meer dan 25 jaar in het vak!), en worden op alle nieuwe ontwikkelingen zo goed mogelijk bijgeschoold. Maar daarnaast geven ze vooral graag persoonlijke zorg; ze stemmen de zorg af op julie eigen unieke situatie. Ook je partner en oudere kinderen zullen aandacht van haar krijgen.

Wennen

Het is misschien de eerste dag even wennen, een "vreemde" in huis. Maar je zal ervaren dat de kraamverzorgende snel haar weg zal vinden en een enorme steun en toeverlaat voor jullie zal zijn in de kraamtijd. Naast het verwennen heeft ze veel informatie en tips voor jullie. Ze bewaakt de gezondheid van moeder en kind, is gespecialiseerd in het begeleiden van de borstvoeding, ze werkt nauw samen met de verloskundigen, en laat het huishouden doordraaien zodat jullie samen alle aandacht op jullie kindje kunnen richten.

Zo krijgt je hele gezin de beste start!

Een hele week was Elske onderdeel van ons gezin en was ze onderdeel van de meest ingrijpende en intieme gebeurtenis die je als gezin mee kan maken en ineens was daar het afscheid. Ik vond dat heel moeilijk en we missen Elske nog steeds. We hopen dat we Elske weer ins ons huis welkom mogen heten als het ons gegeven is om ooit een tweede kindje te krijgen. Elske, dankjewel voor de fijne kraamweek““ EMMA, JUDITH EN JAN

Waarom de Kraamvogel?

  • Als je poliklinisch gaat bevalling in het Meander Medisch Centrum of Ziekenhuis Ter Gooi in Blaricum kunnen wij vroegtijdig bevallings assistentie verzorgen. Hierin hebben we een goede samenwerking met de verloskundige zodat we zowel jullie als de verloskundige kunnen assisteren bij de bevalling. Na de bevalling gaat de kraamverzorgende mee naar huis en helpt jullie op weg ook al is dat midden in de nacht.
  • Gespecialiseerde zorg na een complexe bevalling bij bijvoorbeeld een keizersnede. Zodat je eerder naar huis mag vanuit het ziekenhuis.
  • We hebben in het team Engels sprekende kraamverzorgenden mocht de Nederlandse taal lastig zijn.

Borstvoeding - lactatiekundige

Zoals alle kraamverzorgenden bij de Kraamvogel zijn ook de kraamverzorgenden van Team De Kleine Kei allemaal borstvoeding gecertificeerd. Wij hebben veel ervaring en kennis in huis over de voeding van je baby. Ook heeft de Kraamvogel meerdere een lactatiekundigen in dienst die bereikbaar zijn voor vragen of een persoonlijk consult vóór, tijdens en na je kraamtijd. Ook geeft zij informatie avonden over borstvoeding om jou en je partner goed te kunnen informeren over het geven van borstvoeding. In het activiteitenoverzicht kun je zien wanneer en waar deze plaatsvinden. Mocht je flesvoeding gaan geven, dan kunnen onze kraamverzorgende jullie uiteraard hierin ook voorzien van de juiste informatie.

We proberen zoveel mogelijk iedereen te betrekken bij de kraamzorg en de verzorging van de nieuwe baby. Want dat is enorm belangrijk en ook leuk om ieder gezinslid te zien groeien in zijn of haar rol.“ Team De Kleine Kei

Werkgebied

De Kraamvogel Team De Kleine Kei is werkzaam in de gemeenten Achterveld, Amersfoort, Ankeveen, Austerlitz, Baarn, Bilthoven, Bosch en Duin, Bunschoten Spakenburg, De Bilt, De Glind, Den Dolder, Eemdijk, Eemnes, Groenekan, Hilversum, Hoevelaken, Hollandsche Rading, Hoogland, Hooglanderveen, Huis Ter Heide (UT), Lage Vuursche, Leusden, Maartensdijk, Nijkerk, Nijkerkerveen, s Graveland, Soest, Soesterberg, Stoutenburg, Stoutenburg Noord en Woudenberg. Woon je buiten de hierboven genoemde gebieden, neem dan gerust contact met ons op, dan zullen wij je in contact brengen met een vestiging dichtbij jouw in de buurt.