35 weken zwanger

Jij
Je baby is steeds meer met het hoofdje naar beneden gezakt waardoor hij of zij meer op je blaas drukt. Hierdoor moet je waarschijnlijk, net als in het begin van de zwangerschap, wat vaker naar het toilet. Als je baby nog dieper zakt met zijn hoofdje komt hij ‘vast’ te zitten achter het schaambeen. Dat noem je indalen. De verloskundige zal bij ieder controle voelen of je baby ook daadwerkelijk is ingedaald. Soms kun je het zelf ook voelen.. Je voelt dan bijna het hoofdje tussen je benen. Wees niet ongerust, indalen is juist goed. Zo weet je zeker dat je baby met het hoofdje eerst wordt geboren. Dit is de beste, meest voorkomende en veiligste houding.

pexels-pixabay-161534

Je baby
43,5 centimeter en 2500 gram
Wanneer het de verloskundige of de gynaecoloog niet duidelijk is in welke houding je baby ligt, zullen ze er voor kiezen om een echo te laten maken. Als je baby bijvoorbeeld in stuitligging blijkt te liggen dan kan de verloskundige deze week proberen je baby te keren.

Je baby zal zich nu waarschijnlijk wat rustiger houden in je buik, af en toe zul je nog een been of arm zien uitpuilen, maar dat zal veel minder zijn doordat hij of zij gewoonweg minder ruimte heeft. Voel je een tijdje helemaal geen bewegingen meer, neem dan gelijk contact op met je verloskundige. Zij zal je waarschijnlijk gelijk langs laten komen om even naar hartje te luisteren.

Deel deze pagina