34 weken zwanger

Jij
Heb je gekozen om 6 weken voor de uitgerekende datum met zwangerschapsverlof te gaan, dan is nu dat moment aangebroken. Je hebt recht op 16 weken zwangerschapsverlof in Nederland. Dit kan worden opgedeeld in 6 weken voor de bevalling en 10 weken erna. Maar je mag ook tot 5 of 4 weken voor de bevalling doorwerken, zodat je na de bevalling 1 of 2 weken extra hebt.

Ga je met verlof, probeer er dan van te genieten. Het is een bijzondere en ook wat rare tijd. Je weet niet wat er gaat komen en kan misschien bijna niet wachten tot je baby er is. Maar probeer wel lekker tot rust te komen zodat je uitgerust de bevalling tegemoet gaat.

shutterstock_1909130494

Je baby
42.5 centimeter en 2250 gram
Je kindje is bijna klaar voor de start. De niertjes werken, en de longetjes zijn bijna rijp.

Groeien doet je baby nu niet zo hard meer. Hij of zij komt nog maar een paar ons per week aan. Heb je een grote buik, dan wil dat niet per se zeggen dat je ook een grote baby krijgt. En andersom geldt ook: een kleine buik, betekent niet altijd dat het een kleine baby is. De grootte van je buik wordt naast het gewicht van de baby namelijk ook bepaald door de stevigheid van het spierweefsel, de hoeveelheid vruchtwater, de mate waarin je vocht en vet vasthoudt en je eigen postuur.

Deel deze pagina