32 weken zwanger

Jij
Je borsten bereiden zich voor op de borstvoeding. Misschien is er al een keer melk uit je borsten gelekt. Vanaf nu zal dat steeds vaker gaan gebeuren. Bij de ene vrouw gebeurt dat vaker dan bij de ander. Als je er erg veel last van hebt, kun je zoogkompressen in je beha doen. Die vangen de melk op en voorkomen dat jij straks met twee natte plekken in je shirt op straat loopt.

Ben je zwanger van je eerste kindje, dan kun je vanaf nu indalingsweeën gaan voelen. Deze indalingsweeën zorgen ervoor dat je baby indaalt in het bekken. Ze voelen hetzelfde aan als harde buiken, kunnen een beetje pijn doen, maar houden na een poosje vanzelf weer op.

shutterstock_516261334

Je baby
39 centimeter en 1500 gram
Bij 32 weken gaat je baby zo zoetjes aan in de houding liggen waarin hij of zij straks wordt geboren. Hij of zij krijgt steeds minder ruimte in de baarmoeder en het koppeltje duiken is meestal voorbij vanaf nu. Het ritme van je baby en dat van jou kan volledig omgekeerd zijn. Als jij actief bezig bent, slaapt je baby meestal. Hij of zij wordt lekker in slaap gewiegd. Lig jij te slapen of rust je even uit, wordt je baby vaak actief.

Deel deze pagina