25 weken zwanger

Jij
Heb jij ook al zo'n ongelooflijke nestdrang? Het is leuk om te weten dat bijna iedere zwangere vrouw hier vroeg of laat last van krijgt. Ineens moet die slaapkamer verbouwd worden of moet het babykamertje af zijn. En alles moet het liefst gelijk gebeuren. Wees gerust, je bent niet de enige die hier last van heeft. Nestdrang is een heel normaal iets en heeft gewoon te maken met je dierlijke gevoelens om een veilig nestje voor je baby te maken. De grootste sloddervos wordt opeens opruimerig en iemand die altijd uit ging heeft nu meer behoefte aan lekker thuis zitten op de bank.

sandro-gonzalez-HqNlZJISak0-unsplash

Je baby
32,5 centimeter en 650 gram
Misschien voelde je eerst nog zachte bewegingen in je buik maar nu heeft je baby ontdekt dat stompen en schoppen ook heel leuk is om te doen.

De hartslag van je baby wordt steeds duidelijker. Kon je hem of haar eerst alleen maar horen met de doptone, nu is het voor een ander misschien al mogelijk om het gewoon met haar of zijn oor op jouw buik of via een houten toeter of wc-rolletje te horen. Hij of zij legt een oor op het rolletje en drukt het andere uiteinde zachtjes op jouw buik. De beste plek is ongeveer tien centimeter onder de navel. Luister een aantal seconden. Hoort hij of zij niets, verschuif het rolletje dan een beetje. Geen paniek trouwens als het niet lukt. Hoe verder de zwangerschap, hoe makkelijker het wordt om zo het hartje te horen.

Deel deze pagina