24 weken zwanger

Jij
Je gehele lijf is zich aan het voorbereiden op de komst van je baby. Zo ook je borsten. Het is heel normaal als er af en toe wat vocht uit je borsten komt. Het is nog geen melk, maar een geelachtige transparante vloeistof, die ‘colostrum’ wordt genoemd. Het kan best zijn dat je rond deze tijd opeens een knobbeltje in je borsten voelt. Geen paniek! Het kan een verstopt melkkliertje zijn en dat is niet gevaarlijk. Om er echt zeker van te zijn, kun je het beste even naar de huisarts gaan om het te laten controleren.

Je baarmoeder is nu zo groot dat hij boven je navel uitkomt.

In deze periode heb je gemiddeld zo’n drie tot vier glazen melk per dag nodig. Hou je niet van melk, dan kun je ook yoghurt, kwark of biogarde eten of drinken.

Je baby
32 centimeter en 560 gram
Het gehoor van je baby is nu volledig ontwikkeld en hij begint op geluiden te reageren. Harde muziek, het slaan van een deur of harde stemmen kunnen hem of haar soms onrustig maken. Dit heeft vooral te maken met je eigen reactie hierop, schrik jij ergens van dan voelt de baby dat feilloos aan.

piano-2564908_1920

Je baby groeit nog in gestaag tempo door. Was hij of zij tot nog toe wat magertjes, nu gaat je baby een vetlaagje ontwikkelen. Dat is nodig omdat hij of zij zichzelf zo op temperatuur kan houden.

Deel deze pagina