22 weken zwanger

Jij
Het kan goed zijn dat je smaak tijdens de zwangerschap ineens verandert. Heb je normaal een voorkeur voor zoetigheid, dan kun je nu ineens ontzettend verlangen naar hartige dingen. Of andersom natuurlijk. Het zijn van die typische zwangerschapsdingen.

Bij veel zwangere vrouwen (niet bij allemaal) loopt over de buik, vanaf het schaamhaar tot tien centimeter boven de navel, een donkere streep. Na de bevalling verdwijnt deze vanzelf, al duurt dat soms wel even.

pexels-daniel-reche-1556671

Neem je wel voldoende rust? Je zult het wel van alle kanten horen nu je zwanger bent. Bij sommigen gaat dat vanzelf, anderen hebben juist energie voor tien en zijn moeilijk af te remmen. Ook is het makkelijker gezegd dan gedaan als je een druk leven hebt. Toch is het verstandig om hier gehoor aan te geven en je rust te pakken. Belangrijk voor jezelf maar vooral voor de ontwikkeling van je baby in je buik.

Je baby
28,5 centimeter en 440 gram
Je baby groeit als kool! En eigenlijk is het vanaf nu alleen nog maar een kwestie van groeien. Alle organen zijn al lang aangelegd, maar sommige kunnen nog niet goed werken.

Je baby is af en toe heel actief maar slaapt toch het grootste deel van de dag. Leuk om te weten is dat je baby daarbij al een favoriete houding heeft. Deze houding is voor iedere baby verschillend. De ene baby slaapt met de kin op de borst, de ander met één gestrekt beentje. Ook na de geboorte zal je baby zich het lekkerst voelen in die karakteristieke slaaphouding die hij of zij tijdens de zwangerschap aannam.

Deel deze pagina