14 weken zwanger

Jij
Dat veel vrouwen die zwanger zijn wat emotioneler zijn dan voorheen, was je misschien al bekend. Door de hormonen ben je gewoon wat gevoeliger. Merk je zelf ook dat je emotioneel heftiger reageert dan normaal? Het ene moment ben je ontzettend blij, dan opeens ben je verdrietig en huil je tranen met tuiten? Vaak zelfs zonder direct aanwijsbare reden? Niets aan te doen, je hormonen nemen soms de overhand. Het hoort er nu gewoon even bij.

Je baarmoeder heeft nu ongeveer de grootte van een grapefruit en neemt steeds meer ruimte in beslag. Hierdoor kan de blaas een beetje in de verdrukking komen en moet je nu waarschijnlijk vaker plassen.

baby-1742119_1920

Je baby
8,5 centimeter en 60 gram
Je baby traint zijn of haar spieren door volop te bewegen. Hij of zij buigt en strekt de beentjes. De nek- en rugspieren zijn inmiddels zo sterk dat de baby zijn of haar hoofdje rechtop kan houden. De zwemvliezen tussen de vingers en tenen zijn nu verdwenen en de baby kan nu ook al echt duimen! Op de teentjes beginnen nageltjes te groeien. Het hoofdje lijkt steeds meer op een menselijk gezichtje. De oorschelpen zijn gevormd en zitten op de normale plaats. Zo ook de ogen en zelfs het neusje is er al. Het hoofdje is nog steeds erg groot in verhouding tot de rest van de baby.

Deel deze pagina