NL

Kom werken en leren bij de Kraamvogel

Naast de reguliere vacatures biedt de Kraamvogel ook diverse mogelijkheden om het werken en leren in de praktijk te combineren. Stage lopen of Beroeps Begeleidend Leren? Lees hier over de verschillende mogelijkheden om als kraamverzorgende aan de slag te gaan.

Werken in de kraamzorg als Verzorgende IG

Ben je al Verzorgende IG (niveau 3) en wil je graag kraamverzorgende worden? Als er een vacature is, dan kun je bij ons solliciteren om intern de opleiding Kraamspecialisatie te volgen. Je kunt hierbij direct al als kraamverzorgende bij ons aan de slag. Je leert het vak tot in de puntjes, onder begeleiding van verschillende gediplomeerde kraamverzorgenden en in verschillende gezinnen. Zo bouw je brede ervaring op. Deze opleiding duurt 5-6 maanden.

Beroeps Opleidend Leren (BOL)

Als je de opleiding Verzorgende IG niveau 3 volgt, kun je 20 weken stagelopen in het 3e jaar van je opleiding. Je doet, onder toeziend oog van een gediplomeerd kraamverzorgende, ervaring op bij onze gezinnen. Je krijgt een stagevergoeding conform de CAO Kraamzorg.

KraamTalent
Is jouw ROC aangesloten bij KraamTalent, dan kun je gedurende de opleiding solliciteren voor een speciale stageplek bij ons. Heb je Kraamtalent gevolgd, dan is de kans groot dat we je in dienst nemen na je afstuderen, mits er vacatures zijn. Meer informatie vind je in de brochure van KraamTalent. ROC’s die zijn aangesloten bij KraamTalent zijn o.a: MBO College Hilversum, MBO College Almere, ROC ASA locatie Amersfoort, Gezondheidszorg College ROC Midden Nederland locaties Utrecht en Amersfoort, ROC v Amsterdam, Novacollege, Horizoncollege, ROC kop van Noord-Holland, Regiocollege.

Dit is echt mooi werk! Je staat dicht bij de klant en er is tijd en ruimte om echt goede zorg te leveren. In elk gezin leer ik nieuwe dingen van verschillende collega’s. Nooit geweten dat er nog zoveel viel bij te leren. Wat je leert in theorie kun je direct toepassen in de praktijk en je hebt controle over je eigen leerproces.“ Petra volgt de interne training

Verkorte opleiding met leer-werkplek

Als leerling kraamverzorgende bij ons in dienst

Wil je je omscholen en/of heb je nog geen zorgachtergrond, maar wil je heel graag Kraamverzorgende worden? We bieden regelmatig verkorte trajecten aan voor de opleiding Kraamzorg. Onder toeziend oog van een gediplomeerd kraamverzorgende doe je ervaring op in onze gezinnen. Je krijgt van ons een leerarbeidsovereenkomst en samen met het ROC (Regionale Opleidings Centrum) verzorgen wij de opleiding tot Kraamverzorgende.

Meer informatie over onze huidige vacatures en opleidingsmogelijkheden, vind je hier bij onze vacatures.

Belangrijk om te weten

...als je ons benadert voor een stage- of leerwerkplek:

  • Je bent minimaal 18 jaar voor de BOL-opleiding.
  • Je bent minimaal 21 jaar voor de BBL-opleiding.
  • Je hebt minimaal een VMBO-opleiding kader, gemengd of theoretische leerweg, waarbij twee vakken op C niveau met een diploma zijn afgesloten.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs; het bezit van een auto is een pré.