Aangemeld in de laatste week van maart 2022?

Heb jij je aangemeld voor kraamzorg van de Kraamvogel in de laatste week van maart 2022? Neem dan even contact op met onze Klantadviseurs via info@dekraamvogel.nl om te kijken of al jouw gegevens bij ons bekend zijn. Door de overgang naar een nieuw systeem kan het zijn dat wij bepaalde gegevens missen.

Van kleuterklas naar kraamtijd

Hoe bizar kan het lopen? Vroeger zat kraamverzorgende Lenie bij kersverse papa Hylke in de klas en nu mocht ze kramen bij zijn pasgeboren baby… In deze blog vertelt Lenie over de ups en downs van deze kraamweek.

Alle trucjes leren

Het is zover: de bevalling is begonnen! Spannend… Een bevalling is altijd bijzonder om mee te maken, maar nu was het extra bijzonder. Niet alleen het begeleiden van de bevalling, maar ook om het kleine meisje Lot geboren te zien worden. Voor Hylke en Loes (de moeder) is natuurlijk alles nieuw. Aan mij de taak om ze alles te leren!

Het begint met het verschonen van een luier. Als kraamverzorgende is dit de normaalste zaak van de wereld, maar als je net ouders bent geworden is dat wel even anders. Heel fijn, dat ik als kraamverzorgende mag helpen! Terwijl vader Hylke allerlei trucjes leert, is Loes volop aan het leren met de borstvoeding. Gelukkig drinkt kleine Lot gelijk goed aan de borst.

Zo zit je samen in de kleuterklas waar je beide van de juf leert en nu mag ik Hylke leren hoe hij het best voor zijn dochter kan zorgen. Zo toevallig!
hylke-kvz-lenie-2
Lenie
Kraamverzorgende

De volgende dag doen we Lot voor het eerst in bad. Stap voor stap leg ik uit hoe we Lot in bad doen. Ik geef Hylke tips en trucs om Lot op de juiste manier aan en uit te kleden, te wassen én af te drogen. Zo zit je samen in de kleuterklas waar je beide van de juf leert en nu mag ik Hylke leren hoe hij het best voor zijn dochter kan zorgen. Zo toevallig! Lot is een heel rustig en tevreden meisje. Ze drinkt goed aan de borst en na een paar dagen groeit ze alweer.

Ups en downs

Als je dacht dat de week al bijzonder genoeg was, heb je het mis. Het was ook nog eens mijn verjaardag! Hoe toevallig kan het zijn; vroeger kwamen we op elkaars kinderfeestje en zo vier je je verjaardag in de kraamweek! Toch gebeuren er niet alleen leuke dingen… Geheel onverwacht viel Lot in één van de laatste dagen af. Na goed overleg met de verloskundige besloten we om Lot extra te voeden. Gelukkig was Lot de volgende dag wel iets gegroeid, maar het voelde niet goed om de kraamweek zo af te sluiten. De verloskundige vond het ook verstandig om de zorg met twee dagen te verlengen.

Na deze twee extra dagen konden we de kraamweek met een heel goed gevoel afsluiten. Met Lot ging het super: ze groeide weer goed! Mama Loes en vader Hylke hadden alle kneepjes onder de knie. Met veel liefde zorgden ze voor hun prachtige dochter.

Lieve Hylke en Loes: ik vond het heel bijzonder om voor jullie alle drie te zorgen tijdens deze mooie kraamweek! Heel erg bedankt voor de leuke en gezellige week. Ik wens jullie heel veel liefde en geluk toe.

Deze Kraamvogel vliegt weer door…

Groetjes van kraamverzorgende Lenie.