Twee kindjes voeden: tandemvoeding

Als je op wacht zit en de telefoon gaat moet je direct op pad kunnen gaan om een aanstaande vader en moeder te kunnen assisteren met de geboorte van hun kindje. Soms heb je ook iets meer tijd, wanneer het gezin thuiskomt na de bevalling in het ziekenhuis bijvoorbeeld. Ik zorg er dan meestal voor dat ik het kersverse ouderpaar bij de deur opwacht zodat ik ze kan helpen met het naar binnendragen van wat tassen, de moeder ondersteunen en direct comfortabel kan installeren!

Zo ook dit jonge gezin. Wanneer iedereen binnen is en lekker zit kruipt de oudste dochter op schoot bij mama en vraagt of ze ook mag drinken... Voorzichtig zegt de moeder: "Ja, zij drinkt ook nog een paar keer per dag aan de borst, en nu de baby er is wil ze dat iets vaker dan voorheen." Prima! Wat een voordeel voor de baby, wat een prachtige manier om de oudste nog even de ouderwetse geborgenheid en intimiteit te kunnen bieden door dicht bij mama te zijn! Het is uitstekend mogelijk om 2 kinderen 'aan de borst' te hebben, het heeft zelfs een officiële naam; tandemvoeden!

Wat een prachtige manier om de oudste nog even de ouderwetse geborgenheid en intimiteit te kunnen bieden door dicht bij mama te zijn!“
tandemvoeden-1_587-1050x

De baby krijgt direct toegang tot de melk omdat deze niet op gang gebracht hoeft te worden, mama maakt zelfs weer helemaal opnieuw het rijke colostrum aan wat de baby zo hard nodig heeft. (De eerste moedermelk die rijk is aan antistoffen en koolhydraten.) We zorgden er wel voor dat de baby éérst dronk en dan de grote zus, zodat hij kon nemen zoveel hij nodig had.

Dit nieuwe mannetje kwam dus niets te kort, integendeel!

Bijna niets afgevallen, groeide als kool en genoot volop van de voeding.

Wat een prachtig nieuw gezin, ik voel me wederom zeer bevoorrecht deel te mogen uitmaken van zo een unieke week. Dank jullie wel. Ik heb een prachtig vak!

Groetjes, kraamverzorgende Deborah

Meer lezen over het voeden van je baby?

Kijk hier voor:

Borst- of flesvoeding

Voorbereiden op de borstvoeding

Borstvoeding geven

Deel deze pagina