Aangemeld in de laatste week van maart 2022?

Heb jij je aangemeld voor kraamzorg van de Kraamvogel in de laatste week van maart 2022? Neem dan even contact op met onze Klantadviseurs via info@dekraamvogel.nl om te kijken of al jouw gegevens bij ons bekend zijn. Door de overgang naar een nieuw systeem kan het zijn dat wij bepaalde gegevens missen.

Pokelapas.. Ilse weg..

Kraamverzorgende Ilse mag kramen bij een voor haar bekend gezin. Drie jaar geleden heeft ze hier namelijk ook gekraamd. Inmiddels is de baby al een prachtige jongedame die goed weet wat ze wil. Ilse geniet dus met volle teugen deze week. Benieuwd hoe de rest van de week verloopt? Lees het in haar laatste blog!

Tweede keer

De baby’s laten deze week wat op zich wachten. Maar uiteindelijk gaat dan toch op zondagochtend mijn telefoon. Er is een gezin voor mij! Een collega heeft vanmorgen vroeg de bevalling daar gedaan en wil straks graag afgelost worden. En het is toevallig een gezin waar ik bijna 3 jaar geleden ook een week heb gekraamd. Wat leuk! Ik wist dat ze rond deze tijd uitgerekend waren en dat ze het heel erg leuk zouden vinden als ik voor de 2e keer zou komen kramen. Maar het blijft altijd afwachten hoe het loopt.

Snelle bevalling

Een supersnelle bevalling en verder geen nasleep. Het voelt ook als een warm bad als ik binnenstap. In de armen van mama ligt een klein meisje. Samen liggen ze bij te komen van de snelle bevalling, in een lekker schoon bed. Een trotse papa zit er gezellig bij. Ook hij is ‘overvallen’ door de snelheid. Grote zus van bijna 3 speelt in haar slaapkamer en ze komt af en toe toch even kijken. Twee van die witte jassen in de slaapkamer is toch wel heel raar!

Natuurtalentje

Mijn collega is ondertussen druk bezig met de was van de bevalling. Daarna een korte warme overdracht en maken we nog even een foto op gepaste afstand voor in het fotoboek.

Ik weet dat de vorige keer de borstvoeding niet heel makkelijk verliep maar uiteindelijk heeft de kraamvrouw toen bijna tot 2 jaar nog borstvoeding gegeven. Wat leuk om te horen! Dit kleine meisje blijkt helemaal een natuurtalentje te zijn en ze gaat zonder problemen aan de borst.

Stamcellen

Net als de vorige keer heeft het gezin ook dit keer weer bloed uit de navelstreng opgevangen om dit voor de stamcellen te bewaren. Dit totale pakketje werd dan ook aan het einde van de dag door een koeriersbedrijf opgehaald.

Grote zus vindt het geweldig om alles 'weg te toveren'. Dus als het zusje huilt, zwaait ze met haar toverstokje en dan: Pokelapas baby weg!
pokelapas-ilse
Ilse
Kraamverzorgende

In bad

De volgende dag gaat de kleine zus voor het eerst in bad en omdat we geen bad hebben, improviseer ik met een grote plastic box die ik vul, op een tafeltje naast mama haar bed zodat de hele familie gezellig mee kan kijken. Kleine zus vindt het uitkleden maar niks maar het bad daarentegen is heerlijk! Maar als ze er weer uit gaat schreeuwt ze alles bij elkaar en dat vindt grote zus helemaal niets.

Dansen

Maar langzaamaan begint alles te wennen. En het voelt al snel vertrouwd. Wat is het ontzettend leuk om de ‘baby’ van bijna 3 jaar terug weer te zien als een mooie jonge dame die alles op haar manier regelt.

Ook in dit gezin ‘dans’ ik weer rond om de gezinsleden heen en ook gebruik van handschoenen en in overleg een mondkapje als ze dit willen. Het blijft een bijzondere situatie en in de loop van de week laat ik mama en papa zoveel mogelijk zelf de verzorging van hun meiden doen. Ook de verloskundige doet het meeste nog steeds telefonisch. De hielprik en de gehoortest mogen inmiddels wel weer samen thuis gedaan worden. En de boodschappen worden thuis afgeleverd.

Wegtoveren

Grote zus vindt het geweldig om alles 'weg te toveren'. Dus als het zusje huilt dan zwaait ze met haar toverstokje en dan: "pokelapas baby weg". Maar dan gaat ze snel kijken of ze er nog wel ligt. Aan het eind van de dag word ik weggetoverd met de woorden: “Pokelapas, Ilse weg”! En ja dan verdwijn ik… alleen als papa of mama dan nog iets zegt, is de betovering weer verbroken.

De week vliegt voorbij. De borstvoeding loopt als een trein, de kleine meid groeit als kool en ook papa en mama en grote zus vinden hun draai weer langzaam.Tussendoor raam- en tuinvisite maar verder alles rustig aan.

En dan op dag 8 is het alweer tijd om afscheid te nemen op gepaste afstand en met een verrassingspakket onder de arm zwaai ik het gezin weer uit.

En dan…. Pokelapas… Ilse weg! Maar nu is dat echt zo.

Deze kraamvogel vliegt weer door!

Groetjes van kraamverzorgende Ilse Zwaan