Aangemeld in de laatste week van maart 2022?

Heb jij je aangemeld voor kraamzorg van de Kraamvogel in de laatste week van maart 2022? Neem dan even contact op met onze Klantadviseurs via info@dekraamvogel.nl om te kijken of al jouw gegevens bij ons bekend zijn. Door de overgang naar een nieuw systeem kan het zijn dat wij bepaalde gegevens missen.

Niet één, niet twee, maar drie

Ilse maakt heel wat mee als kraamverzorgende. Al eerder kraamde ze voor de derde keer bij een gezin. Dat het bij een ander gezin nog eens gebeurt, is wel heel speciaal… In deze blog vertelt Ilse over het warme welkom en hoe de borstvoeding verliep.

Wat een eer! Een aantal maanden geleden kreeg ik een verzoek van een gezin. ‘Of ik in het najaar zin heb om voor de derde keer bij ze te komen kramen’. Natuurlijk! Leuk zelfs. Het was alleen even afwachten of het kon, want als ik bij een ander gezin kraam zou het niet kunnen doorgaan.

Een warm welkom

En het lukte! Op mijn vrije dag krijg ik een berichtje van het gezin. Ze zijn bevallen in ziekenhuis Geboortezorg West-Friesland. Wat zijn ze blij! Ik word heel warm ontvangen. De volgende dag kom ik weer terug, waarna ik de hele week bij het gezin mag blijven. Gelukkig!

Borstvoeding

Het is bijzonder om te zien hoe de kraamtijd bij alle drie de kindjes verloopt. Alweer vier jaar geleden kwam hun eerste kind, een dochter, ter wereld. Destijds deden we alles om de borstvoeding op gang te brengen. Hierdoor groeide de baby, hun dochtertje, goed. Het tweede kindje werd 2,5 jaar later geboren. Bij deze baby, een zoon, deden we hetzelfde.

En dan nu: de derde baby! Nog een jongetje. Het is weer even puzzelen met de borstvoeding. Alleen gaat het nu wel ietsje anders: er is een overproductie van melk! Daarnaast valt de jongen wat af. We vragen advies aan de lactatiekundige. Wat gaan we doen? Na overleg met het gezin en de verloskundige is het advies om niet te veel te kolven.

De grote zus en broer zorgen heel goed voor hun kleine broertje. Verschonen, badderen en natuurlijk het vasthouden: ze kunnen het allemaal!
blog-niet-een-niet-twee-maar-drie
Ilse
Kraamverzorgende

Met één sessie kolven per dag vult de moeder al een hele fles vol. Na elke borstvoeding geven we 20 ml bijvoeding – in de vorm van moedermelk. Dat werkt! De kleine man groeit en mama heeft geen overproductie meer. Bovendien zorgen de grote zus en broer heel goed voor hun kleine broertje. Verschonen, badderen en natuurlijk het vasthouden: ze kunnen het allemaal. Na een week is de zorg weer klaar. Het gezin gaat het prima redden met z’n vijven!

Zo blijkt maar weer: drie maal is scheepsrecht! Zal er ooit nog een vierde kraamtijd bij dit gezin komen? De tijd zal het leren…

Deze Kraamvogel vliegt weer door….

Groetjes, Ilse Zwaan