Aangemeld in de laatste week van maart 2022?

Heb jij je aangemeld voor kraamzorg van de Kraamvogel in de laatste week van maart 2022? Neem dan even contact op met onze Klantadviseurs via info@dekraamvogel.nl om te kijken of al jouw gegevens bij ons bekend zijn. Door de overgang naar een nieuw systeem kan het zijn dat wij bepaalde gegevens missen.

Moeders vertellen: tóen had ik graag nog eens advies kunnen vragen aan mijn kraamverzorgende

Je kraamverzorgende geeft je gezin een goede start. Maar natuurlijk zit elke ouder daarna nog wel eens met de handen in het haar. Op welk moment hadden deze moeders hun kraamverzorgende om advies willen vragen? En wat kun jij daarvan leren?

Danielle: Zo vaak!!! De momenten dat Kristiaan niet ophield met huilen, als hij weer een hangdag had, ziek werd of niet wou eten. Zo vaak heb ik gewild dat Joke nog een weekje bij ons zou komen. Achteraf was er altijd wel een verklaring voor zijn gedrag en we hebben het gered. Al die onzekere momenten en dat machteloze gevoel zal ik nooit vergeten, maar inmiddels vertrouw ik meer op mijn moederinstinct.

Anneke: Omdat mijn kraamverzorgster mijn tante is heb ik haar nog regelmatig om advies kunnen vragen. Over eten, in bedje leggen en borstvoeding. In tijden dat het met mij niet zo goed ging, heeft ze ook bijgesprongen. Dat was heel fijn.

Tess: Toen Liam ongeveer een maand oud was, zat hij bij mijn broer op schoot. Hij gaf wat melk terug, waar mijn broer van schrok. Hiervan schrok Liam weer en toen ik hem overpakte van mijn broer, viel hij flauw op mijn schouders. Dat was doodeng. Wat zou ik Martina of Joke graag in de buurt hebben gehad. Bij de huisarts bleek dat Liam het ‘Breath Holding Spell’ heeft: zodra er iets gebeurt wat hij niet verwacht, schrikt hij zo erg dat zijn adem stokt. Hij loopt dan blauw aan, vooral rond zijn mond en tong. Ik had er nog nooit van gehoord. De huisarts stelde me gerust, vertelde over een site waar ik alles kon teruglezen en legde uit dat Liam vanzelf weer gaat ademen. Als het gebeurt, kan ik bijvoorbeeld zachtjes in zijn gezichtje blazen om hem te laten bijkomen. Ik ben er nu aan gewend en ik kan mezelf tot rust brengen, maar het blijft eng als het gebeurt. Vooral als ik alleen met hem ben.

Suzanne: Die momenten waren er eigenlijk niet, misschien omdat het ons tweede kindje was. Dan lijkt alles soepeler te verlopen en we hebben meer vertrouwen in onszelf dan bij de eerste. Ik volg vooral mijn hart en probeer adviezen waar ik niet veel mee kan naast me neer te leggen. Denk aan ongevraagde adviezen over stoppen met borstvoeding. Ik voed net zo lang door als mijn zoontje en ik zelf willen.

Liam en luna
Liam (1) en Luna (4), kids van Tessa

Moeders vertellen

Meer ervaringen lezen van moeders en kraamverzorgenden? Lees onze andere blogs!

Deel deze pagina