Moeders vertellen: dit is mijn mooiste herinnering aan mijn kraamtijd

Of het nu is dankzij de eerste kraamtranen, lieve mensen om je heen of tulband met muisjes, een ding is zeker: die bijzondere kraamtijd vergeet je nooit meer.

Suzanne: Op de eerste dag vroeg de kraamverzorgende mij of ze mijn dochter (toen bijna 2) uit bed mocht halen na haar middagdutje. Ik zei: ‘Je kunt het proberen, maar kijk niet raar op als ze begint te huilen, want het moet altijd mama zijn.’ Je raadt het al, er was niets aan de hand. Mijn dochter had de grootste lol met de kraamverzorgende en vanaf dat moment vroeg ze elke ochtend wanneer Yvonne weer kwam. Ook betrok Yvonne mijn dochter bij de verzorging van de baby. Zo pakte ze voor haar een krukje, zodat ze kon zien hoe haar broertje in bad ging. Door dit soort dingen voelde mijn dochtertje zich echt ‘grote’ zus.

Tess: Onze dochter Luna vond het in het begin heel spannend dat ze een broertje had gekregen, maar later in de kraamweek vond ze het vooral heel leuk. Dat komt ook wel doordat de kraamverzorgende haar overal bij betrok. ‘Kom we gaan Liam in een badje doen’ en ‘kan jij een luier pakken’. Gingen ze samen kleertjes uitzoeken voor Liam, samen een fruitsalade maken of broodjes smeren. Luna was meteen al heel lief en zorgzaam voor haar broertje. De eerste tijd stond zijn bedje naast mijn bed. Dan kwam Luna ’s morgens eerst haar broertje begroeten in plaats van ons: ‘Hoi, lief mannetje, lief vriendje.’ Zelfs haar lievelingsknuffel moest bij Liam in het wiegje liggen. Het was heel mooi, dat eerste contact tussen broer en zus, hij keek haar ook echt aan als zij met haar handje over zijn wangetje aaide.

Anneke: Onze dochter is vlak voor kerst geboren dus we hebben samen met het gezin en de kraamverzorgende, die ook mijn tante is, lekker een kerstontbijtje gegeten. In plaats van beschuit hadden we tulband met muisjes die mijn moeder had gemaakt, heel lekker. Niet lang daarna is mijn moeder plotseling overleden, dat maakt terugdenken aan die heerlijke kraamtijd extra fijn.

Danielle: Mijn eerste kraamtranen! Ik ben meestal best een harde en zat al dagen alle emoties tegen te houden. Tot ik de droge opmerking van de kraamverzorgende kreeg: ‘Ik zit nou al dagen op je kraamtranen te wachten.’ Hoewel ik eerst moest lachen om de manier waarop ze het zei, kwamen daarna toch rijkelijk de eerste tranen. Ik geloof dat ze het eerste uur maar bleven stromen ook.

Kraamzorg van de Kraamvogel

Heb jij je al aangemeld voor onze kraamzorg?

Deel deze pagina