Kramen met een mini-kraamverzorgende

Kramen met een kleine k. Dit keer kraamt kraamverzorgende Ilse samen met een kersverse, grote zus en een enthousiaste, kleine kraamverzorgende in de dop. Kramen met een ‘kleine k’ dus. Hoe verwelkomt de kleine grote zus en haar familie de nieuwe baby? Dat lees je in deze blog.

Kramen met een kleine k

Na een rustige nachtwacht (lees woelnacht voor mij), gaat om 9:00 uur de telefoon. Er is een kindje geboren en ik mag daar om 11:00 uur starten. Wanneer ik aankom, gebaart de kraamvrouw dat ik via de garagedeur mag binnenkomen. Ik word direct begroet door een blonde viervoeter die me uitgebreid begint te besnuffelen. Goed volk!

Verrassing; een dochter!

Op afstand feliciteer ik de kraamvrouw en bewonder ik de kleine meid in de box. Een verrassing, want het gezin wist niet of ze een dochter of zoon konden verwachten. Ze is de tweede dochter en doet het heel goed, ze heeft ook al even aan de borst gedronken.

Na een rustmoment stapt een zus van de kraamvrouw binnen, ze heeft allerlei versieringen mee. Samen gaan we aan de slag met roze slingers en ballonnen. Ondertussen komt er meer familie en ik voorzie iedereen van koffie, thee, limonade en meegebrachte taart.*

De eerste kennismaking met haar kleine zusje volgt. Ze is direct verliefd!
blog-een-zusje
Ilse
Kraamverzorgende

De eerste ontmoeting

Ook komt de oudste dochter thuis, samen met opa en oma. De eerste kennismaking met haar kleine zusje volgt. Ze is direct verliefd! In de week die volgt is deze kleine kraamverzorgende in de dop veel thuis en helpt ze mee met de zorg voor haar zusje. Dat vindt ze heel leuk; sokjes uitdoen, drukkertjes losmaken, maar als haar zusje hard begint te huilen, vindt ze het minder leuk en kruipt ze snel bij mama op schoot.

Rust en afleiding

Grote zus en kleine kraamverzorgende vindt het maar wat gezellig als haar kleine zusje wakker is en in de stoel naast haar zit. Samen filmpje kijken, samen boekje lezen. Tegelijkertijd moeten we een strak schema aanhouden om iedereen voldoende rust te geven. En aangezien de ‘kleine k’ niet altijd meer slaapt tussen de middag, doe ik verstoppertje en spelen we in de tuin. Zo kunnen mama en de baby nog even uitrusten.

De week vliegt voorbij. Mama voelt zich steeds sterker, de borstvoeding loopt goed en de kleine meid doet het super. En ook de ‘kleine k’ begint steeds meer te wennen aan de nieuwe situatie. En dan is het alweer tijd om afscheid te nemen, maar niet zonder mijn mini-collega een mini-kraamverzorgende diploma te geven.

Deze kraamverzorgende vliegt weer door…

Groetjes van kraamverzorgende Ilse Zwaan.

*Deze gebeurtenis vond plaats, voordat de corona-maatregelen zijn aangescherpt.