NL

Terug uit Ghana!

Kraamverzorgenden Anneke en Eva zijn inmiddels weer terug in Nederland. Wat hebben zij een hoop meegemaakt in Ghana!

In Ghana hebben zij met eigen ogen gezien hoe belangrijk het werk van MamaWise is. In Ghana bestaat er weinig tot geen voorlichting over zwangerschap, bevallen en zorg voor pasgeborenen. Daarbij is de moeder- en kindersterfte zorgwekkend hoog en de moedersterfte zelfs stijgende. MamaWise geeft o.a. trainingen aan zwangere vrouwen waardoor zij een bijdrage levert aan een zo gezond mogelijke zwangerschap, bevalling en start van het leven van de pasgeborene.

Anneke, Eva en hun collega’s hebben samen een mooi bedrag gedoneerd aan MamaWise. In Ghana hebben zij een cheque van € 450,- overhandigd aan oprichtster Lotte van Stichting MamaWise. Met dit bedrag steunen zij 3 mama’s-to-be. Deze mama’s krijgen 7 trainingen voor de bevalling, 2 na de bevalling en krijgen gezondheidscontroles tijdens elke training.

Wil jij ook MamaWise of een van de mama’s steunen? Dat kan hier.

kraamverzorgenden ghana

Andere bijzondere mensen, gebeurtenissen & verhalen

 • Blogs

  Een verrassende werkweek

  Ilse komt bij een gezin waar een mooi meisje in huis is geboren. Helaas komt de placenta niet los waardoor het gezin toch naar het ziekenhuis moet.

  Ontdek meer
 • Blogs

  In het holst van de nacht

  Kraamverzorgende Ilse vertrekt in het holst van de nacht naar een nieuw gezin. Hoe ze dat doet? Lees het in haar blog!

  Ontdek meer
 • Blogs

  Pokelapas….Ilse weg….

  Ilse komt bij een gezin waar grote zus het heerlijk vindt om alles weg te toveren. Niet alleen de baby maar ook Ilse moet er aan geloven.

  Ontdek meer