zutphen-316502_1280

Kraamzorg Zutphen

Hoera, zwanger. Gefeliciteerd! Of je het nu al eens hebt meegemaakt, of het is je eerste keer. Het is en blijft bijzonder. De komende maanden blijven een hele bijzondere periode. Eén waarin er veel gebeurt en je veel moet regelen. Zoals bijvoorbeeld het regelen van kraamzorg. Een bevalling en de daaropvolgende kraamtijd zijn ingrijpend. Voor jou, maar ook voor je gezin. De Kraamvogel team Zutphen wil jullie hier graag bij helpen. Zo hopen we dat jij achteraf kunt terugkijken op een hele mooie periode. Op deze website vind je alle informatie over de voorbereiding op de bevalling en de kraamperiode daarna. Heb je vragen? Dan staan wij voor je klaar! De Kraamvogel team Zutphen wenst jou een hele fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe.

Kraamzorg Zutphen

Een goede start voor jou en je gezin, daar staat de Kraamvogel team Zutphen voor. Wij bieden je alle ondersteuning, zodat jij je baby na de kraamtijd goed kunt verzorgen, voeden en nog beter leert kennen. Daarbij beseffen we dat iedereen uniek is. Ons doel is; dat zowel jij als je gezin, zodra de kraamtijd voorbij is, 100% voorbereid is om de zorg voor je baby in volle vertrouwen op te pakken.

De kraamverzorgster zal er zijn, zodra de bevalling of de kraamperiode start. Om ervoor te worden dat het de periode wordt die jij voor ogen hebt, overleggen jullie samen hoe de kraamperiode ingedeeld zal worden. Al onze kraamverzorgsters hebben veel ervaring en kennis over de voeding van jouw baby. En ze zijn allen borstvoeding gecertificeerd.

Waar de Kraamvogel team Zutphen voor staat

 • Zorg op maat
 • Aandacht voor het hele gezin
 • Contract met alle zorgverzekeraars
 • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
 • Extra ondersteuning bij borstvoeding
 • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden

Waar leveren wij kraamzorg in Zutphen en omgeving?

De Kraamvogel levert kraamzorg in heel Midden en Noord Nederland. In de Veluwe bieden we kraamzorg in vele dorpen en steden in de regio. De Kraamvogel komt met alle liefde in:

Harderwijk, Nunspeet, Ermelo, Putten, Apeldoorn, Elspeet, Elburg, Deventer, Zutphen, Kootwijkerbroek, Kootwijk, Stroe, Hierden, Doornspijk, Eefde, Vaassen, Voorthuizen, Joppe, Hierden, Garderen, Uddel, Ugchelen, Lochem, Vorden, Barchem, Warnsveld, Wichmond, Gorssel, ‘t Harde en Zeewolde.

Woon je buiten de hierboven genoemde gebieden? Neem dan gerust contact met ons op, dan brengen wij je in contact met een vestiging in de buurt.

Wil je weten of wij ook bij jou in de buurt kraamzorg verlenen? Doe de postcode-check!

Het team

De Kraamvogel team Zutphen is een professioneel team van gediplomeerde kraamverzorgenden, die stuk voor stuk in de regio wonen en werken. Allemaal zijn ze zeer ervaren, goed opgeleid, bijgeschoold en hebben ze hart voor hun mooie vak. We zorgen tijdens de kraamtijd voor een warme en ontspannen start voor jou en je gezin. In ons team hebben we ook een lactatiedeskundige. Zij kan laagdrempelig benaderd worden voor adviezen door onze cliënten, kraamverzorgsters en verloskundigen.

Team Zutphen heeft ervaring in het geven van kraamzorg in allerlei situaties. Daarbij houden wij rekening met de wensen van jou en je gezin. We zullen je voor en tijdens de kraamweek adviseren en ondersteunen. Onze kraamverzorgenden vinden het heel belangrijk dat je in deze periode kunt genieten en nadien terugkijkt op een hele mooie kraamtijd.

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor bevallingsassistentie en kraamzorg.

Jessie
Zutphen en deventer kvz
kraamverzorgende_deventer
kraamverzorgende_zutphen
1
2
3
4
kraamzorg1.1
kraamzorg2.2
kraamzorg3.3
kraamzorg6.1
kraamzorg4.1
kraamzorg5.1
kraamzorg8.1
tweelingbaby
kvz_zutphen2
apeldoorn2
apeldoorn 1
kvz5
kvz2
kraamverzorgende4
kraamverzorgende1
kraamverzorgende3
kraamverzorgende5
regiopagina-Karin
veluwe1
veluwe2
kioilse2

Een persoonlijk intakegesprek

De Kraamvogel zet jouw wensen centraal. Wij weten hoe bijzonder en ingrijpend een bevalling en de daarop volgende kraamweek kan zijn. Om erachter te komen wat jouw wensen en behoeften zijn, nodigen we jou vóór de 7e maand van jouw zwangerschap uit voor een intakegesprek. Hierin bespreken we alles, beantwoorden we je vragen en vertellen wij je over wat de kraamverzorgster voor jou kan betekenen.

Inez intaker

Sandra, onze intaker

Sandra doet de intake gesprekken voor de regio Zutphen. Naast intaker is zij ook kraamverzorgster in de regio. Sandra kent de regio en de verloskundigenpraktijken goed. Tijdens het intakegesprek wordt uitgebreid besproken wat je kunt verwachten van en tijdens de kraamtijd. Daarbij willen we een duidelijk beeld krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Zo kunnen we de kraamzorg zo regelen, dat deze helemaal bij jou past.

5541b2542391e34d76138b1c96cf1816.jpeg
Tobias
Thomas Kyra
Jordy Laurie
Sebas en judith
Fam Mehra
Robin en desiree
Jurgen en Saskia

Wat een topper, kraamverzorgende Diana! Wat hebben wij een fijne tijd gehad en wat hebben wij ons allemaal verwend gevoeld tijdens de kraamweek.“

Fleur en Niels

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia
planners veluwe

Onze planners Ilja en Gerdien

Maak kennis met onze planners, Ilja en Gerdien. Zij kennen onze kraamverzorgenden allemaal, zijn bekend met de regio en zijn op de hoogte van de ontwikkelingen en de gemaakte afspraken. Hierdoor kunnen zijn de juiste match maken tussen de gevraagde zorg en de kraamverzorgende. Bovendien zijn zij de vraagbaken voor onze kraamverzorgsters en een luisterend oor voor het hele team.

Wist je dat...

 • 65% van de gezinnen in Zuthpen voor de Kraamvogel kiest
 • Wij 60 gediplomeerde kraamverzorgsters hebben, die woonachtig zijn in de hele regio
 • Al onze kraamverzorgsters geschoold zijn op het gebied van borstvoeding
 • Zij 24 uur per dag beschikbaar zijn voor bevallingsassistentie en opstart
 • Wij lactatiekundigen in dienst hebben die graag meekijken
 • Wij ook kraamzorg geven na de 10e dag voor een vriendelijke tarief
 • We je ook verstaan als je in dialect praat :)
 • We sterke schouders hebben voor de moeilijke momenten
 • We goede en duidelijke afspraken maken met jou en deze vastleggen in het zorgdossier
 • We een hoog tevredenheidsgehalte hebben (9.1!)
 • We een team zijn dat zich verantwoordelijk voelt om de beste kraamzorg te geven en de wens van het gezin centraal stelt
Hallo, mijn naam is Karin de Boer en ik ben teamcoach van de kraamverzorgsters uit de Veluwe. Als moeder van vier kinderen weet ik hoe bijzonder het is om fijne kraamzorg te mogen ontvangen. Ik kom uit de kraamzorg en kan daardoor een reële sturing geven aan een geweldig team kraamverzorgenden. Een team waarmee ik al jaren met veel plezier mag samenwerken. Met elkaar maken we het verschil! We kijken goed naar een ieders mogelijkheden en kunnen daardoor optimaal genieten van ons vak.
Karin def
Karin, teamcoach Zutphen

'Dag lief', een blog van kraamverzorgende Jacqueline

Jacqueline is kraamverzorgende bij de Kraamvogel. Ze voelt zich gelukkig als ze een baby vasthoudt. En als ze hier over schrijft. Volg haar mooie verhalen op Facebook!

Onze lactatiekundigen

Ben je van plan om borstvoeding te gaan geven, of geef je al borstvoeding? Loopt dit niet helemaal zoals je zou willen? Dan kun je (ook tijdens de zwangerschap) de hulp van onze lactatiekundigen inschakelen. Een lactatiekundige is een expert op het gebied van borstvoeding. Ze geeft moeders voorlichting en advies over borstvoeding en helpt bij het oplossen van borstvoedingsproblemen. Onze lactatiekundigen zijn aangesloten bij de NVL en zijn IBCLC gecertificeerd. De lactatiekundigen zijn bereikbaar via borstvoeding@dekraamvogel.nl en 088 - 77 88 589. Meer informatie en de kosten vind je hier. Ben je lid van de Ledenvereniging dan is het eerste consult geheel gratis.

erna

Lactatiekundige Erna

Erna Schuiteman is onze lactatiekundige voor de regio Zutphen. Ze verzorgt de voorlichtingsavonden en spreekuren over borstvoeding voor zwangeren en hun partners. Daarnaast ondersteunt en schoolt ze onze kraamverzorgenden op het gebied van borstvoeding.

Ze komt indien gewenst bij jullie thuis langs in de kraamweek of daarna als de borstvoeding niet zo loopt als gewenst (lid van Espria ledenvereniging? Dan is een eerste huisbezoek gratis).

Indien er vragen zijn over borstvoeding, kan je 7 dagen per week via de mail gratis in de zwangerschap en kraamtijd ondersteuning vragen aan het team lactatiekundigen. Deze bestaat uit 5 vaste lactatiekundigen: Susan, Amanda, Ellen, Christa en Erna. Lees hier meer over de lactatiekundigen van de Kraamvogel.