NL

kraamzorg Noord Holland Noord

In de kop van Noord-Holland kiezen honderden gezinnen voor een kraamverzorgende van de Kraamvogel. Met een hecht en geschoold team doen wij ons uiterste best om al die nieuwe ouders een zorgeloze kraamtijd te verzorgen. In Noord Holland Noord zijn wij koploper in persoonlijk en vertrouwd contact.

Wat ons uniek maakt in de kop

Elke klant is uniek en dat beseffen wij als geen ander. Ons doel is: 'Als de kraamtijd voorbij is, is het gezin 100% voorbereid om de zorg voor de baby vol vertrouwen zelf op te pakken.' De kernwaarden van de Kraamvogel zijn:

  • Een gespecialiseerde kraamverzorgende bij een thuisbevalling uit ons TOP team
  • Betrouwbaar, deskundig en met veel ervaring
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding
  • Nauwe samenwerking met jouw verloskundige in Noord Holland Noord
  • Exclusieve kraamzorg op Texel
  • Wij ondersteunen het Gemini bij drukte op de afdeling verloskunde en poliklinische bevallingen

Onze partners

De Kraamvogel in de kop stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met veel partners. Wij zijn erg trots dat wij mogen samenwerken met de beste zorgverleners uit de omgeving. Samen met onderstaande partners in de geboortezorg willen wij zorgen voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Verloskundige centrum Noord Holland Noord

PUUR verloskundigen

Verloskundigen Den Helder

Verloskundigen Den Helder en regio

Verloskundigen Duin en Dijk

Verloskundigen praktijk De Zon

Verloskundigenpraktijk Texel

Gemini ziekenhuis

GGD Hollands Noorden

moeder met baby en dochter
Elke moeder, elke baby, elke situatie is uniek. Als ik drie moeders zie met hetzelfde probleem, geef ik ze allemaal een ander advies. Ze hebben elk hun eigen persoonlijke verhaal. Iedereen is anders.“ Susan, lactatiekundige bij de Kraamvogel

Geboortezorg voor asielzoekers

De geboortezorg voor asielzoekers vraagt voor alle betrokkenen een extra inspanning. De omstandigheden waarin moeder en kind zich bevinden zijn bijzonder. In Noord-Holland geeft de Kraamvogel de kraamzorg aan deze kwetsbare groep. Onze kraamverzorgenden zijn dan ook geschoold op de verschillende gebruiken die per cultuur verschillen en bijkomende taalbarriere.

Professionele kraamzorg is minder of helemaal niet bekend onder de zwangere asielzoekers. Meestal worden zij in de kraamtijd geholpen door vrouwen uit de familie, zoals moeder, schoonmoeder en zus(sen). In een aantal culturen is het heel gewoon dat de kersverse moeder een tijdje binnen blijft, vaak zelfs verplicht. En terwijl bij ons de deur open gaat voor kraambezoek, wordt de baby in veel culturen de eerste acht dagen juist afgeschermd voor bezoek. Dit heeft o.a. te maken met het feit dat een pasgeborene pas op de achtste dag als levend beschouwd wordt (Koran, Bijbel). Vaak krijgt de baby dan ook pas op de achtste dag de naam.