NL

Kraamzorg Kennemerland

In Kennemerland kiezen honderden gezinnen voor een kraamverzorgende van de Kraamvogel. Met een hecht en geschoold team doen wij ons uiterste best om al die nieuwe ouders een zorgeloze kraamtijd te verzorgen. In Kennemerland zijn wij koploper in persoonlijk en vertrouwd contact.

Wat ons uniek maakt in Kennemerland

Elke klant is uniek en dat beseffen wij als geen ander. Ons doel is: 'Als de kraamtijd voorbij is, is het gezin 100% voorbereid om de zorg voor de baby vol vertrouwen zelf op te pakken.' De kernwaarden van de Kraamvogel zijn:

  • Een gespecialiseerde kraamverzorgende bij een thuisbevalling
  • Betrouwbaar, deskundig en met veel ervaring
  • In samenwerking met Verloskundigenpraktijk Beverwijk geven wij Centering Pregnancy. Centering Pregnancy is een nieuwe manier van zorg tijdens de zwangerschap. Je krijgt zwangerschapszorg in een groep met andere zwangeren.
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding
  • Nauwe samenwerking met jouw verloskundige hier in Kennemerland
  • Wij geven kraamzorg in het asielzoekerscentrum
  • De Kraamvogel is verbonden aan Ovida. Ovida staat voor gezamenlijke zorg rondom zwangerschap en geboorte. Het team met verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgenden en het ondersteunende personeel in het ziekenhuis staat voor je klaar. Alle partners van Ovida hebben hetzelfde doel: het leveren van de best mogelijke zorg voor moeder en kind. Lees meer over Ovida.
Kraamzorg team alkmaar
Kraamzorg team alkmaar
Kraamzorg team alkmaar - de kraamvogel
Kraamzorg team alkmaar - de kraamvogel
Kraamzorg team alkmaar - de kraamvogel
Kraamzorg team alkmaar - de kraamvogel
Kraamzorg team alkmaar - de kraamvogel

Onze partners

De Kraamvogel stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met veel partners. Wij zijn erg trots dat wij mogen samenwerken met de beste zorgverleners uit de omgeving Kennemerland. Samen met onderstaande partners in de geboortezorg willen wij zorgen voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Verloskundigenpraktijk Stralend (Limmen, Egmond en Heiloo)

Verloskundigenpraktijk Castricum

Verloskundigenpraktijk Heemskerk

Verloskundigenpraktijk Beverwijk

Verloskundigenpraktijk IJmuiden

Noordwest ziekenhuis groep locatie Alkmaar

Rode Kruis Ziekenhuis

GGD Noordhollands noorden

Verloskundigen Praktijk Alkmaar

Partners in verloskunde

Ovida

Ervaring Kraamzorg team alkmaar - de kraamvogel
kraamzorg alkmaar - de kraamvogel
De hele nachtelijke riedel van voeden, verschonen, liefde geven en weer slapen. Alleen dát al wist ik geeneens. Laat staan als ik Diane niet had gehad!“ Daisy, de moeder van Zara

Geboortezorg voor asielzoekers

De geboortezorg voor asielzoekers vraagt voor alle betrokkenen een extra inspanning. De omstandigheden waarin moeder en kind zich bevinden zijn bijzonder. In Noord-Holland geeft de Kraamvogel de kraamzorg aan deze kwetsbare groep. Onze kraamverzorgenden zijn dan ook geschoold op de verschillende gebruiken die per cultuur verschillen en bijkomende taalbarrière.

Professionele kraamzorg is minder of helemaal niet bekend onder de zwangere asielzoekers. Meestal worden zij in de kraamtijd geholpen door vrouwen uit de familie, zoals moeder, schoonmoeder en zus(sen). In een aantal culturen is het heel gewoon dat de kersverse moeder een tijdje binnen blijft, vaak zelfs verplicht. En terwijl bij ons de deur open gaat voor kraambezoek, wordt de baby in veel culturen de eerste acht dagen juist afgeschermd voor bezoek. Dit heeft o.a. te maken met het feit dat een pasgeborene pas op de achtste dag als levend beschouwd wordt (Koran, Bijbel). Vaak krijgt de baby dan ook pas op de achtste dag de naam.