NL

Kraamzorg Heerenveen

Je bent in verwachting. Gefeliciteerd! De Kraamvogel levert kraamzorg in en rondom Heerenveen. Dat doen we met een hecht en geschoold team, met als doel om ouders en hun kinderen een zorgeloze kraamtijd te geven. We werken nauw samen met de verloskundigenpraktijken in en om Heerenveen en het ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen.

Kraamzorg in Heerenveen

Wil jij de beste start voor je gezin? Wij helpen je graag! We bieden je alle ondersteuning om na de kraamtijd je baby goed te verzorgen, te voeden en te leren kennen. Daarbij beseffen we dat elke klant uniek is en is ons doel: 'Als de kraamtijd voorbij is, is het gezin 100% voorbereid om de zorg voor de baby vol vertrouwen zelf op te pakken.' Binnen die kraamzorg in Heerenveen streven we naar:

  • Een gespecialiseerde kraamverzorgende bij een thuisbevalling
  • Betrouwbaarheid, deskundigheid en ervaring
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding

Wil je tijdens je kraamtijd op antroposofische wijze begeleid worden? Ons team van kraamverzorgenden in Heerenveen is hiervoor extra geschoold en kan jou en je gezin antroposofische kraambegeleiding bieden.

Onze intakers Tineke en Nienke

Tineke en Nienke zijn niet alleen onze kraamverzorgenden, zij verzorgen namelijk ook de intakes in Friesland. Zij vinden dit een leuke afwisseling en aanvulling op hun werk. Twee weken na inschrijving zullen zij contact met je opnemen. Zij bellen je op en versturen aanvullende informatie via de mail of via een brief.

Rond de 28e week is het tijd voor het tweede contactmoment. Tineke of Nienke komt dan op huisbezoek of belt je op. Tijdens dit gesprek wordt er uitgebreid besproken wat je kunt verwachten van je kraamtijd. Het is ook bedoeld om een beter beeld te krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Zo kan er een kraamverzorgende geregeld worden die bij je past.

In de 8e maand worden de puntjes op de i gezet. Er wordt een mail of brief gestuurd waarin je aan kunt geven of er veranderingen zijn geweest tijdens je zwangerschap. Deze veranderingen kunnen wellicht invloed hebben op je kraamtijd. Natuurlijk staat iedereen bij de Kraamvogel dag en nacht klaar voor al je vragen, zeven dagen per week. Zo kunnen we jouw gezin de kraamzorg geven die bij je past en jullie helpen met een goede start.

Ik ben trots op mijn werk als kraamverzorgster! Met veel plezier en passie mag ik mijn kennis en tips geven aan ouders, zodat zij de toekomst vol zelfvertrouwen tegemoet kunnen gaan. Elk gezin is uniek en zorg daardoor ook. Dat maakt mijn werk zo bijzonder!“ Kraamverzorgster Petra

De Kraamvogel in Heerenveen

De Kraamvogel levert kraamzorg in heel Noord-Nederland. In Friesland bieden we kraamzorg door de hele provincie. In de omgeving Heerenveen bijvoorbeeld in Wolvega, Steggerda, Noordwolde, Makkinga, Jubbega, Rottum, Joure, Appelscha, Fochteloo, Boijl, Elsloo, Nijberkoop, Oldeberkoop, Nijeholtpade, Nieuwehoorne, Oudehoorn, Jubbega, Oldeholtpade, Ter Idzard, Oudeschoot, Mildam, Bontebok, Jonkersland, De Knipe, Oranjewoud, Rotstergaast, Rotsterhaule, Sint Johannesga, Haskerhorne, Oudehaske, Nijehaske, Tjerkgaast, Idskenhuizen, Sint Nicolaasga, Langweer, Boornzwaag, Scharssterbrug, Ouwsterhaule, Terband, Luinjeberd, Tjalleberd, Haskerdijken, Terkaple, Broek, Vegelingsoord, Jubbega, Tijnje, Gersloot, Luxwoude, Langezwaag, Hoornsterzwaag, Donkerbroek, Oosterwolde, Waskemeer, Haulerwijk, De Blesse, De Hoeve, Oldemarkt en Oldetrijne.

Wil je weten of we actief zijn bij jou in de buurt? Doe de postcode-check.

Poliklinische bevallingsassistentie in Tjongerschans Heerenveen

De Kraamvogel heeft een nauwe samenwerking met het Tjongerschans in Heerenveen en met de verloskundigen die hier de poliklinische bevallingen begeleiden. Beval je poliklinisch? Dan is er naast de verloskundige, de zorg van een kraamverzorgster van de Kraamvogel. Zij kan continu bij je zijn en jou en je partner ondersteunen bij de bevalling. Mag je al snel naar huis na de bevalling? De kraamverzorgster gaat met je mee om jou ook thuis te begeleiden en de eerste adviezen te geven voor jou/jullie en je kindje.

Onze partners

De Kraamvogel Heerenveen werkt veel samen met andere instellingen in de geboortezorg. Daar zijn we blij mee en trots op. Samen zorgen we voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Ziekenhuis Tjongerschans

Verloskundigenpraktijk De Schoterpoort

Verloskundigepraktijk De Vlinder

Verloskundige Praktik Westellingwerf

Verloskundigenpraktijk Juf Ooievaar

Verloskundigenpraktijk Skarsterlan

Bollenbuikenbeurs