NL

Alles over kraamzorg

Jullie zijn in verwachting. Gefeliciteerd! De eerste weken van je zwangerschap komt er al veel op je af. Toch is het verstandig je zo vroeg mogelijk in de zwangerschap aan te melden voor kraamzorg, bij voorkeur voor de veertiende week. Dan kan de kraamzorgorganisatie alles goed voor je regelen met je zorgverzekeraar en afstemmen met je huisarts, verloskundige en eventueel je gynaecoloog.

Op deze pagina vind je meer informatie over kraamzorg. Ook vind je hier een handige uitzetlijst en kun je je alvast een beetje voorbereiden op de kraamweek aan de hand van een paar leuke filmpjes.

Meld je nu aan voor kraamzorg en ontvang een wiegdeken of kinderwagendeken van MamaLoes cadeau! Gebruik bij je aanmelding de code: BEURS (alleen geldig van 22 t/m 28 maart 2021).“ de Kraamvogel

Wat doet de kraamverzorgende?

Jouw kraamverzorgende helpt je gezin bij een goede start na de geboorte van je baby. De kraamverzorgende komt de eerste acht dagen na de bevalling (kraamperiode of kraamweek) elke dag bij je thuis. Zodat jullie als ouders na de kraamtijd zelfstandig de zorg voor je baby kunnen oppakken. Hier lees je meer over wat een kraamverzorgende allemaal doet.

Alles over kraamzorg | Mommyproof.TV

Expert Geraldine vertelt je in deze MommyProof.TV video alles wat je wil weten over kraamzorg. Wanneer neem je bijvoorbeeld voor het eerst contact op met een kraambureau? En wat kun je verwachten van je kraamverzorgster? Hoe ziet een dag kraamzorg er uit?

Hoeveel uren kraamzorg?

Iedere kersverse moeder in Nederland krijgt standaard 49 uur kraamzorg. Maar afhankelijk van je persoonlijke situatie kan dit voor jouw gezin meer of minder zijn. Dit hangt van een aantal dingen af, zoals: hoe is het met jouw gezondheid en de gezondheid van de baby(‘s) in je buik en hoe verloopt je zwangerschap? Lees er hier alles over.

Hoe bereid je je voor op de kraamtijd?

In feite is je hele zwangerschap natuurlijk één grote voorbereiding op de kraamtijd. Je lichaam verandert en je baby groeit. Daarnaast zijn er praktische zaken die jij en je partner kunnen doen om je goed voor te bereiden.

Ook voor de bevalling en kraamtijd moet je veel dingen in huis halen. Zoals luiers, kruiken, een thermometer, zoogcompressen, navelklem. Met deze uitzetlijst vergeet je niets!

Je huis babyproof maken | Mommyproof.TV

In deze video van Mommyproof.tv vertelt onze Geraldine je alles over het babyproof maken van je huis. Wat heb je hiervoor nodig? En wat is nesteldrang precies?

Meer weten over kraamzorg en je kraamweek?

Wil je meer weten over kraamzorg en hoe je je kunt voorbereiden op de kraamweek? Op onze info & advies pagina vind je hele praktische informatie om nog eens rustig door te nemen.

Een goede start voor je gezin

Een goede start voor je gezin. Daar helpen wij je mee. We bieden je alle ondersteuning om na de kraamtijd je baby goed te verzorgen, te voeden en te leren kennen. Daarbij beseffen we dat elke klant uniek is en is ons doel: 'Als de kraamtijd voorbij is, is het gezin 100% voorbereid om de zorg voor de baby vol vertrouwen zelf op te pakken.' Wij streven naar:

  • Een gespecialiseerde kraamverzorgende bij een thuisbevalling
  • Betrouwbaarheid, deskundigheid en ervaring
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding