NL

Kraamzorg Groningen

Je bent in verwachting. Gefeliciteerd! De Kraamvogel levert kraamzorg in en rondom Groningen. Van Haren tot Stadskanaal en van Bedum tot Zuidhorn (en alles daar tussenin). Dat doen we met een hecht en geschoold team, met als doel om ouders en hun kinderen een zorgeloze kraamtijd te geven.

Kraamzorg in Groningen

Een goede start voor je gezin. Daar helpen wij je mee. We bieden je alle ondersteuning om na de kraamtijd je baby goed te verzorgen, te voeden en te leren kennen. Daarbij beseffen we dat elke klant uniek is en is ons doel: 'Als de kraamtijd voorbij is, is het gezin 100% voorbereid om de zorg voor de baby vol vertrouwen zelf op te pakken.' Binnen die zorg streven we naar:

  • Een gespecialiseerde kraamverzorgende bij een thuis- en poliklinische bevalling in het UMCG
  • Wij werken nauw samen met de Martini Geboorte Groep
  • Betrouwbaarheid, deskundigheid en ervaring
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding

Wil je tijdens je kraamtijd op antroposofische wijze begeleid worden? Het merendeel van onze kraamverzorgsters heeft de training “Geborgen Verzorgen” gevolgd, die veel raakvlakken heeft met de antroposofische zienswijzes.

Kraamzorg Groningen

De Kraamvogel in Groningen

De Kraamvogel levert kraamzorg in heel Midden- en Noord-Nederland. In Groningen bieden we kraamzorg door de hele provincie, bijvoorbeeld in Zuidhorn, Haren, Veendam, Grootegast, Marum, Leek, Stadskanaal, Zevenhuizen, Hoogezand, Bedum, Winsum, Groningen, Roden, Tynaarlo, Stadskanaal, Peize, Yde, Glimmen en Zuidlaren. Wil je weten of we actief zijn bij jou in de buurt? Doe de postcode-check.

Martini Geboorte Groep

Onder de naam 'Martini Geboorte Groep' werken wij nauw samen met de afdeling Verloskunde van het Martini Ziekenhuis en 8 verloskundigenpraktijken. Dit samenwerkingsverband staat voor persoonlijke, betrouwbare en vernieuwende geboortezorg, thuis en in het ziekenhuis. Hiermee streven wij samen met de gynaecologen, verpleging en verloskundigen, naar de beste zorg rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Wil je meer weten over de 'Martini Geboorte Groep', kijk dan op de website van Martini Geboorte Groep.

Onze partners voor goede geboortezorg

De Kraamvogel Groningen werkt veel samen met andere instellingen in de geboortezorg. Daar zijn we blij mee en erg trots op. Samen zorgen we voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Het UMCG
Het Martini Ziekenhuis
Verloskundigenpraktijk La Vie
Verloskundigenpraktijk Het Stroomdal
Verloskundige Stadspraktijk
Verloskundigenpraktijk Zuid en Reitdiep
Verloskundigenpraktijk Veendam
Verloskundigenpraktijk Sabrina
Verloskundigenpraktijk Marjanka Bodde
Verloskundigenpraktijk FLOW
Verloskundigenpraktijk De Eerste Stap
Verloskundigenpraktijk Aine
Verloskundigenpraktijk New Life
Neeltje Verloskundigenpraktijk
Verloskundigenpraktijk Ma Lune
Neeltje Verloskundigenpraktijk
Fiere Verloskundigen
Mom in Balance Groningen
Denderz

Geboorteteam Groningen Assen
Dit is ons geboorteteam. Zij zijn extra geschoold in de begeleiding bij bevallingen en ondersteuning van de verloskundige. Om jou zo veilig en goed mogelijk te helpen. Voor, tijdens en na de bevalling.“ Geraldien leppers, teammanager de Kraamvogel

Geïntegreerd huisbezoek in Groningen

De kraamzorgconsulenten van de Kraamvogel bezoeken alle zwangere vrouwen van de Verloskundige Stadspraktijk Groningen thuis. Onze kraamzorgconsultent Helga vertelt in dit artikel, dat onlangs verscheen in Kraamsupport, over deze geïntegreerde huisbezoeken.

Kraamzorg Groningen De Kraamvogel

Je intakegesprek

Aangemeld bij ons voor kraamzorg? Vanaf dat moment staan wij voor je klaar, alle dagen van de week. Rond week 28 van je zwangerschap nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor het intakegesprek. Het gesprek vindt plaats tussen week 30 en 34 van je zwangerschap. Tijdens het gesprek wordt uitgebreid besproken wat je van ons kunt verwachten. Wij willen duidelijk krijgen wat jouw wensen en behoeftes zijn.

Lees meer over het intakgesprek

Lenneke is één van onze intakers in Groningen en is al sinds 2014 werkzaam bij de Kraamvogel.

Kraamverzorgster bij de Kraamvogel in Gronigen
Sinds 2014 ben ik, Lenneke Swellengrebel, werkzaam als kraamverzorgster bij de Kraamvogel. Als kraamverzorgster en intaker krijg ik veel energie van het ondersteunen van zwangeren en beginnende ouders.“ Lenneke Swellengrebel, intaker bij De Kraamvogel