NL

Kraamzorg Drenthe

Je bent in verwachting. Gefeliciteerd! De Kraamvogel levert kraamzorg in Drenthe. Dat doen we met een hecht en geschoold team, met als doel om ouders en hun kinderen een zorgeloze kraamtijd te geven. We werken nauw samen met alle verloskundigenpraktijken en ziekenhuizen in Drenthe en ook net over de grens van Drenthe, denk aan Zwolle en Hardenberg.

Onze zorg in Drenthe

Wil jij de beste start voor je gezin? Wij helpen je mee! We bieden je alle ondersteuning om na de kraamtijd je baby goed te verzorgen, te voeden en te leren kennen. Daarbij beseffen we dat elke klant uniek is en is ons doel: 'Als de kraamtijd voorbij is, is het gezin 100% voorbereid om de zorg voor de baby vol vertrouwen zelf op te pakken.' Binnen die kraamzorg in Drenthe streven we naar:

  • Een gespecialiseerde kraamverzorgende bij een thuisbevalling
  • Betrouwbaarheid, deskundigheid en ervaring
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding

De Kraamvogel in Drenthe

De Kraamvogel levert kraamzorg in heel Midden- en Noord-Nederland. In Drenthe bieden we kraamzorg door de hele provincie, bijvoorbeeld in Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Coevorden, Paterswolde, Vries, Annen, Zuidlaren, Noordlaren, Tynaarlo en Exloo.

Wil je weten of we bij jou in de buurt actief zijn? Doe de postcode-check!

Poliklinische bevallingsassistentie

De Kraamvogel biedt in samenwerking met de verloskundigen begeleiding bij de poliklinische partus in sommige ziekenhuizen. Beval je poliklinisch dan is er naast de verloskundige de zorg van een kraamverzorgster van de Kraamvogel. Zij kan continu bij je zijn en jou en je partner ondersteunen bij de bevalling. Mag je al snel naar huis na de bevalling? De kraamverzorgster gaat met je mee om jou ook thuis te begeleiden en de eerste adviezen te geven voor jou/jullie en je kindje.

Dit is mogelijk in het ziekenhuis vanEmmen.

Onze geboorteteams

De Kraamvogel Drenthe kent geboorteteams. Dit zijn teams van kraamverzorgenden die meer bevallingsdiensten doen en daardoor extra ervaren zijn. Doordat zij extra geschoold zijn, weten de kraamverzorgsters precies wat ze moeten doen in alle situaties voor, tijdens en na de bevalling.

Wel een veilige gedachte!