NL

Gastouderland

Heb je al nagedacht over kinderopvang? De Kraamvogel werkt samen met Gastouderland. Na een goede start met de zorg en adviezen van onze kraamverzorgende, wil je je kindje als je weer gaat werken ook in vertrouwde handen achterlaten.

Verantwoorde en professionele opvang kiezen is een belangrijke taak. Je wilt opvang in een stabiele omgeving waar voldoende aandacht is voor je kindje. De opvang begeleidt namelijk je kindje in de eerste belangrijke ontwikkelingsfasen, een periode waarin hij gaat ontdekken, leren en een plek vinden in de wereld. Terwijl je kindje op ontdekking gaat combineer jij het ouderschap, met een gerust hart, met werk en/of studie.

Gastouderopvang

Gastouderopvang is een kleinschalige vorm van kinderopvang. Kinderen die opgevangen worden bij een gastouder voelen zich beter dan hun leeftijdsgenootjes in een kinderdagverblijf. Uit onderzoek van de Universiteit van Leiden blijkt dat in de gastouderopvang de kinderen meer ontspannen zijn, zich veiliger voelen en meer genieten van wat ze aan het doen zijn.

Hoe komt dit?

Tijdens de opvang bij een gastouder is er minder lawaai en zijn er minder kinderen aanwezig. Een gastouder mag bijvoorbeeld maar twee baby's tegelijkertijd opvangen.

Tijdens het onderzoek werd niet alleen het gedrag van de kinderen geobserveerd, maar werd ook de cortisolspiegel van de kinderen vergeleken. De hoeveelheid cortisol in een lichaam geeft aan hoeveel stress een kind ervaart. Bij gastoudersopvang bleken de kinderen niet gestresst te zijn. Hun cortisolspiegel was namelijk net zo hoog als wanneer ze een dag thuis waren geweest bij hun ouders.

Wist je dat kinderen zich meer ontspannen en veilig voelen in de gastouderopvang?“ Onderzoek van de Universiteit van Leiden

De voordelen van gastouderopvang op een rijtje

  • Gastouderopvang is een kleinschalige vorm van kinderopvang in huiselijke kring. Er worden maximaal zes kinderen opgevangen waarvan maximaal twee kinderen onder 1 jaar. De gastouder heeft daardoor meer aandacht voor je kindje.
  • Gastouderopvang is een flexibele vorm van kinderopvang. Je kunt met de gastouder de opvanguren afstemmen en er zijn bijvoorbeeld ook gastouders die een 24-uurs opvang hebben of afspraken willen maken met ouders die onregelmatige werktijden hebben.
  • Gastouderopvang is een goedkopere vorm van opvang dan bijvoorbeeld een kinderdagverblijf. Het uurtarief van de gastouder ligt lager en je neemt de daadwerkelijke uren af die je nodig hebt.
  • Je kindje ziet elke opvangdag weer het vertrouwde gezicht van de gastouder. Dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel.
  • Gastouders zijn professionals. Zij zijn gediplomeerd en beschikken over een cerificaat Kinder EHBO. Daarnaast volgen zij regelmatig bijscholingen zodat zij zich blijven ontwikkelen.
  • De gastouder en huisgenoten boven 18 jaar beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag én de woning van de gastouder wordt jaarlijks gecontroleerd op veiligheid en hygiëne.
  • De overheid ziet gastouderopvang als een volwaardige vorm van kinderopvang en daarom heb je recht op kinderopvangtoeslag.

Gastouderland is een landelijke organisatie voor kwalitatieve én professionele opvang. Wil je meer weten over gastouderopvang? Neem dan contact met Gastouderland op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0345-548247. Neem een kijkje op de website www.gastouderland.nl of stuur een mail naar info@gastouderland.nl

Kies je voor kraamzorg van de Kraamvogel én professionele opvang via Gastouderland dan ontvang je een giftcard t.w.v. € 100,00* van Prénatal en dit lieve knuffeltje.“ Welkomstcadeau voor klanten de Kraamvogel en Gastouderland

* Voor nieuwe klanten van zowel de Kraamvogel als Gastouderland. Vraag naar de voorwaarden bij Gastouderland.