“Wat je allemaal léért in een week!”

“Wat is het fijn dat er iemand is aan wie je alles kunt vragen over je baby, hoe je dingen moet doen. Zara is toch onze eerste en dan weet je dat allemaal nog niet zo goed.” Daisy (25) en haar man Harun (28) kregen in de kraamweek hulp van kraamverzorgende Diane.

Onze kraamweek was heel gemakkelijk, fijn en rustig. Gewoon niet teveel hoeven. En we konden het heel goed vinden met Diane. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het van tevoren niet zo zag zitten; iemand in mijn huis die ik niet ken. Ik doe alles graag zelf doe en ik dacht nu ook ‘dat doe ik wel even’. Nu denk ik daar heel anders over. Ik was gewoon heel erg blij met Diane. Ze heeft ons vooral geholpen om te wennen aan het ouderschap.

Als je kijkt wat je allemaal léért in een week. Echt heel veel.

fam-cetin2015-10-8_80-1050x
De hele nachtelijke riedel van voeden, verschonen, liefde geven en weer slapen. Alleen dát al wist ik geeneens. Laat staan als ik Diane niet had gehad!“

Je kind leren kennen

En dan nog het luier verschonen, temperaturen, hoe we Zara moesten vasthouden, kleertjes aandoen. Zo’n klein armpje dat je door een lang mouwtje moet wurmen en dan ging Zara ook nog eens huilen. Ik dacht dan ‘Oh, doe ik het wel goed?’ Maar Diane heeft me geleerd waar ik op moet letten.

En… het is me allemaal gelukt!
Dat had ik echt niet verwacht. Ik ben best wel trots.

De eerste keer dat ik met Zara heb gedoucht was voor mij het mooiste moment in de kraamweek. Zara vond het ook heel erg fijn.“

Diane stelde het voor. Eerst durfde ik niet. Ik vond het eng, glad, was bang dat Zara water binnen zou krijgen en hoe moest ik haar vasthouden? Maar Diane stond er bij en het ging gewoon allemaal goed.

fam-cetin2015-10-10
fam-cetin2015-10-14
fam-cetin2015-10-12

Kraamtranen

Ik vond het allemaal toch wel zwaarder dan ik had verwacht, ook lichamelijk. Ik was heel erg moe, had een zware bevalling gehad. En de nacht ervoor had ik ook niet kunnen slapen. De dag na mijn bevalling was er meteen veel visite. Dus had ik opeens al die drukte om me heen. Gelukkig heeft Diane erg geholpen met het verzorgen van Zara en ze zorgde dat ik genoeg rust had.

En ik kreeg ook last van mijn hormonen. Heel erg. Zeg maar: huilbuien erg. Zo ben ik totaal niet. Dus dat was voor Harun en ook voor mezelf wel even schrikken, dat had ik niet verwacht. Het was fijn dat we het daar ook met Diane over konden hebben - dat dat erbij hoort.

Ik dacht tijdens de kraamweek echt: hoe moet ik dat straks allemaal doen als Harun weer aan het werk gaat?“

Ritme vinden

Zara wou niet aan de borst. Ik kolf alles af. Dat is wel iets extra’s wat er dan dus bij komt.
We hebben het ritme van Diane overgenomen. Daar wen je een week lang aan en daar zijn wij in verder gegaan. De eerste dag dat Diane er niet was, was spannend, maar ze had ons goed voorbereid. Harun was die dag gelukkig nog vrij dus waren we nog even saampjes. Het ging echt super. Omdat Diane niet om negen uur voor de deur stond konden we die ochtend lekker blijven liggen.

En die dagen erna, toen ik voor het eerst alleen met Zara was? Die gingen natuurlijk ook gewoon goed.

Deel deze pagina