Aangemeld in de laatste week van maart 2022?

Heb jij je aangemeld voor kraamzorg van de Kraamvogel in de laatste week van maart 2022? Neem dan even contact op met onze Klantadviseurs via info@dekraamvogel.nl om te kijken of al jouw gegevens bij ons bekend zijn. Door de overgang naar een nieuw systeem kan het zijn dat wij bepaalde gegevens missen.

In Gambia is 'alles' anders...

Kraamverzorgenden Pien en Miranda zijn voor de tweede keer naar Gambia gereisd om te ondersteunen in een kraamkliniek. En daar in Essau, is alles anders dan hier in Nederland...

Een lesje loslaten

Vandaag hebben we echt een lesje in loslaten geleerd... We kunnen niet alles veranderen. We kunnen niet iedereen redden. Hier in Gambia werkt alles en iedereen anders... Soms moet je letterlijk los laten!

Vandaag hebben we dat op een harde manier geleerd.

Hier verzorg ik één van de baby's. Zien jullie het Kraamvogel mutsje?
pien-gambia
Pien
Kraamverzorgende

Er werd een ziek kindje binnengebracht in de kliniek, 4 dagen oud met een infectie, vanuit een kleinere kliniek in de binnenlanden, en heeft het helaas niet gered.

We hebben echt ons best gedaan, maar het mocht niet meer baten! We hebben gebaald en gehuild, maar ook gezien dat er hoop is voor de dag van morgen: SAMEN STAAN WE STERK!

Fijn om alle gedoneerde en gemaakte spullen vanuit Nederland te mogen geven aan de mensen hier
pien-gambia2
Miranda
Kraamverzorgende

Positieve momenten

En dan moet je doorgaan met wat wel lukt! En zien dat er ook mooie dingen zijn. Zo mochten we meekijken bij het plaatsen van een implanon (anticonceptiestaafje in de arm), omdat deze vrouw de komende 5 jaar niet zwanger wil worden.

Ook een aantal dames geholpen met de baby aan de borst leggen. We hebben de voorraad weer aangevuld met de spullen die ook jullie als gezinnen gedoneerd hebben! De verbouwing van de uitbreiding verlos- en kraamafdeling loopt goed! Een aantal dames mogen uitzwaaien, die met een gezonde baby naar huis mochten.

Gisteren was er een prachtige, snelle, goede bevalling! We hebben onze pakketjes uitgedeeld en heel fijn samen gewerkt met ons team en het personeel.

Hier in Gambia is echt 'alles' anders, maar ook mooi en puur... Het lijkt soms 3 stappen vooruit en 2 stappen terug, en het is niet te vergelijken met Nederland. Maar het zijn, net als bij ons, de mooie kleine leventjes die onze onverdeelde aandacht verdienen!

Liefs,

Pien en Miranda

pien-en-miranda-gambia