NL

Faillisement MC Zuiderzee

MC IJsselmeerziekenhuizen B.V. is afgelopen donderdagochtend failliet verklaard door Rechtbank Midden-Nederland. Onderdeel van de MC IJsselmeerziekenhuizen is het MC Zuiderzee te Lelystad. In dit ziekenhuis assisteren kraamverzorgenden van de Kraamvogel de verloskundigen bij bevallingen (partusassistentie).

29 oktober 2018

Wij blijven assisteren tijdens bevallingen

Het MC Zuiderzee heeft per direct de afdeling Verloskunde gesloten. Dit betekent dat patiënten worden doorverwezen naar een van de andere ziekenhuizen in de omgeving: Het Flevoziekenhuis in Almere of het St. Jansdal te Harderwijk. Wij betreuren de situatie rondom het faillissement en leven mee met alle patiënten, medewerkers en betrokkenen.

Zwangere vrouwen uit (de omgeving van) Lelystad die vragen hebben over een poliklinische bevalling verwijzen wij door naar de verloskundige. In overleg met de verloskundige wordt bepaald waar de bevalling gaat plaatsvinden. Dit zal waarschijnlijk in Het Flevoziekenhuis of het St. Jansdal zijn. In het Flevoziekenhuis en het Geboortezorghuis Harderwijk zullen onze kraamverzorgenden de verloskundigen assisteren tijdens bevallingen. Uiteraard blijven wij in deze regio’s kraamzorg verlenen.

Faillisement MC Zuiderzee
Ook in Het Flevoziekenhuis in Almere of het St. Jansdal te Harderwijk assisteren onze kraamverzorgenden tijdens bevallingen de verloskundigen.