Een week met een gouden randje bij baby B

Kraamverzorgende Ilse begeleidt een bevalling in het ziekenhuis. En wanneer het gezin naar huis mag, verzorgt ze de kraamweek. Een kraamweek met een gouden randje.

Partusassistentie: begeleiding bij de bevalling

Er is een bevalling gaande in het ziekenhuis. Snel wat gegevens opschrijven, wat te eten in mijn tas en mijn werkkleding aan. Tussendoor krijg ik nog de melding dat er een KIO (Kraamverzorgende In Opleiding) meekomt.

Bij aankomst in het ziekenhuis, mondkapje op en handen ontsmetten en door naar de afdeling. Het nummer van de verloskamer met bevalbad is doorgegeven, dus ik kan meteen door.

Roept u maar!

Als ik binnenkom loopt de kraamvrouw rond. Ze wordt gesteund door haar partner tijdens de weeën. Er volgt een korte kennismaking tussen de weeën door en een update van de verloskundige hoe het er inmiddels voor staat.

Na een kwartiertje arriveert ook de KIO. Grappig genoeg heet ook zij Ilse en heeft de verloskundige ook bijna dezelfde naam met 1 letter verschil. 1 naam roepen is dus genoeg…

Van ontsluitings- naar persweeën

De kraamvrouw heeft het aardig zwaar en nadat ze getoucheerd is op hoeveel cm de ontsluiting is, gaat ze heerlijk in bad. Daar kan ze tussen de weeën door nog even ontspannen in het warme water. Ondertussen zijn ook de ontsluitingsweeën veranderd naar persweeën.

Uiteindelijk zet de bevalling toch niet genoeg door en verplaatsen we de kraamvrouw terug naar het bed. Dan gaat het wel snel en wordt er om half 2 ’s middags een klein mannetje geboren die al helemaal onder de meconium (1e ontlasting van een baby) naar buiten komt. Ook de placenta (nageboorte) volgt snel.

Deel deze pagina
Na de fotoshoot zetten we nog even de puntjes op de i en daarna is het tijd om afscheid te nemen.“
foto-met-bram-1
Ilse
Kraamverzorgende