Aangemeld in de laatste week van maart 2022?

Heb jij je aangemeld voor kraamzorg van de Kraamvogel in de laatste week van maart 2022? Neem dan even contact op met onze Klantadviseurs via info@dekraamvogel.nl om te kijken of al jouw gegevens bij ons bekend zijn. Door de overgang naar een nieuw systeem kan het zijn dat wij bepaalde gegevens missen.

Een prachtige poliklinische bevalling

Wat doe je als kraamverzorgende na een poliklinische bevalling? Kraamverzorgende Gusta vertelt het in haar nieuwe blog. Daarnaast kreeg ze tijdens de kraamweek niet alleen hulp van een stagiaire, maar was er ook nog een ander hulpje…

Als kraamverzorgende maak ik verschillende bevallingen mee. Een tijdje geleden werd ik opgeroepen voor een poliklinische bevalling. Dat klinkt moeilijker dan het is; het is namelijk een ziekenhuisbevalling onder begeleiding van een verloskundige. Op naar het MCL Ziekenhuis in Leeuwarden. Lekker dichtbij, dus gelijk in actie!

De bevalling

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis ging de bevalling erg snel. De moeder met persweeën stond onder de douche. Ik hielp haar snel met afdrogen en ondersteunen naar de baarkruk. De vader ging er mooi achter zitten en gaf de moeder zo wat steun. Niet veel later was hun prachtige dochter Irsa geboren…

De navelstreng was erg kort. Zo werd er besloten om op het verlosbed te gaan liggen. Vervolgens werd de placenta ook vlot geboren. Na het afnavelen lag Irsa heerlijk op de buik van mem (Fries voor moeder). Direct huid-op-huid contact: erg belangrijk! Heit (Fries voor vader) legde zijn hand ook op het kleine lijfje, een prachtig moment!

Stagiaire Kimberley

Terwijl de verloskundige allerlei controles deed, kwam stagiaire Kimberley binnen. Dit was voor Kimberley erg interessant om te zien. Even later kreeg Irsa kleertjes aan en werd ze heerlijk bij heit gelegd. Ondertussen regelden Kimberley en ik samen thee en, hoe kan het ook anders, beschuit met muisjes!

Nadat de verloskamer schoon was, begeleidden Kimberley en ik de ouders met pasgeboren Irsa naar de auto. Achter elkaar aan reden we richting het huis van de familie. We kwamen aan in Cornjum, een dorpje in Friesland. Eenmaal in huis troffen we grote zus Mirre aan. Mirre stond ons op te wachten met haar favoriete knuffel Plurkje. Kimberley en ik zagen het direct… Heit en mem hadden deze kraamweek geen twee, maar drie hulpjes in huis!

Stagiaire Kimberley en ik zagen het direct… Heit en mem hadden deze kraamweek geen twee, maar drie hulpjes in huis!“
polibevalling
Gusta
Kraamverzorgende

Drie hulpjes in huis

Tijdens de kraamweek hielp Mirre mee om Irsa te verzorgen. Natuurlijk was knuffel Plurkje ook overal bij; hij kreeg zelfs een flesje en ging op de weegschaal. Samen met stagiaire Kimberley werd er gestofzuigd, geknutseld, lekker gewandeld en een traktatie gemaakt. Ondertussen werd alles op de foto gezet. Wat een lief en klein hulpje hadden wij!

Met z’n allen hebben we een erg gezellig en knusse kraamweek gehad. Heit Jeroen en mem Marieke, bedankt voor de gastvrijheid en dat Kimberley hier als stagiaire ervaring kon opdoen. Uiteraard kan Mirre ook niet in dit rijtje ontbreken: ze heeft zelfs haar mini-kraamverzorgende diploma behaald!

Na acht gezellige dagen gaan we weer weg, maar geen zorgen: mem heeft nog steeds hulpje Mirre in huis! Bovendien heeft heit vakantie. Lekker genieten samen…

pb2
pb3
pb4

Groetjes van kraamverzorgende Gusta.

Deel deze pagina