Aangemeld in de laatste week van maart 2022?

Heb jij je aangemeld voor kraamzorg van de Kraamvogel in de laatste week van maart 2022? Neem dan even contact op met onze Klantadviseurs via info@dekraamvogel.nl om te kijken of al jouw gegevens bij ons bekend zijn. Door de overgang naar een nieuw systeem kan het zijn dat wij bepaalde gegevens missen.

Een mooie vlotte poliklinische bevalling

Waar je ook bevalt - thuis of naar eigen keuze in het ziekenhuis - is soms een moeilijke keuze. Als kraamverzorgende staan wij voor ieder gezin klaar. Zo ondersteunde kraamverzorgende Anja na een poliklinische bevalling bij een gezin. In haar nieuwste blog lees je hoe dat ging.

Bij De Kraamvogel hebben we geboorteteams. Dit is een team met ervaren en goed geschoolde kraamverzorgenden die vaak op wacht staan voor partusassistentie en ondersteuning bij thuiskomst uit het ziekenhuis. Dit is een groot voordeel, omdat verloskundigen en aanstaande ouders zo kunnen rekenen op een perfecte zorg en hulp aan de bevallende vrouw, partner en familie.

Een poliklinische bevalling

‘s Avonds krijg ik een oproep voor een poliklinische bevalling (zonder medische noodzaak, onder begeleiding van de verloskundige) in het Ziekenhuis Treant Hoogeveen. Binnen een half uur maak ik kennis met de kraamvrouw, haar zus en verloskundige Els van Praktijk Hoogeveen.

De kraamvrouw staat op het punt om voor de tweede keer moeder te worden. Ze spreekt niet zo goed Nederlands, waardoor de communicatie wat lastig is. Gelukkig helpt het dat de zus het een en ander kan vertalen. Tussendoor zetten we alles klaar, terwijl de moeder het steeds zwaarder krijgt. Ze gebaart dan ook dat ze graag een ruggenprik wil.

We proberen bij elke wee mee te zuchten en we bemoedigen de kraamvrouw. Daarnaast laten we haar het warme water van het bad voelen. Heerlijk ontspannen zo, om even te badderen. Els en ik knipogen naar elkaar; het gaat ons vast samen lukken. Gelukkig krijgt de vrouw ook meer vertrouwen en ja hoor, rond 22:30 wordt er een mooi gezond jongetje geboren! Wat een geluk en blijdschap... Via de mobiel geniet de rest van de familie (vanuit het buitenland) mee.

Er is een mooi gezond jongetje geboren! Wat een geluk en blijdschap.... Via de mobiel geniet de rest van de familie (vanuit het buitenland) mee.
kraamverzorgende-anja
Anja
Kraamverzorgende

Al snel naar huis

De baby drinkt al snel met grote teugen uit moeders borst. Dat gaat perfect! De moeder en tante genieten van een lekkere maaltijd - en natuurlijk kan de beschuit met muisjes niet ontbreken. Na een verfrissende douche gaan we rond half twee ‘s nachts naar huis. Eenmaal thuis help ik ze met het opmaken van het bed en ik geef uitleg over de kruikjes, voedingen, het bloedverlies en meer zorginhoudelijke taken.

Om half vier gaat iedereen tevreden slapen. Tijd voor mij om naar huis te gaan. Wat ben ik blij dat het allemaal goed ging. Wat een dankbaar gevoel!

Deze Kraamvogel staat weer klaar voor de volgende oproep!

Groetjes van kraamverzorgende Anja.