Aangemeld in de laatste week van maart 2022?

Heb jij je aangemeld voor kraamzorg van de Kraamvogel in de laatste week van maart 2022? Neem dan even contact op met onze Klantadviseurs via info@dekraamvogel.nl om te kijken of al jouw gegevens bij ons bekend zijn. Door de overgang naar een nieuw systeem kan het zijn dat wij bepaalde gegevens missen.

Een echte kraamtijd!

Kraamverzorgende Anja vertelt over haar ervaringen in een gezin. Er zijn wat extra uren zorg nodig voor baby Emma, dus werkt ze 10 dagen bij deze familie.

Het is een zorg op een boerenerf, een eerste kindje was die avond daarvoor in het ziekenhuis geboren. Opa ontvangt mij hartelijk en vertelt dat de familie nog niet thuis is, hij opent voor mij de deur en ik ga mijn gang....koffie zetten, kruikjes klaar maken voor een warm bedje en ook begin ik maar meteen met een schoon bed voor de ouders, dat is ook zo lekker thuis komen dacht ik!

En gelukkig duurt het niet lang of papa Wout en mama Laura komen met hun prachtige mooie meisje Emma thuis. We nemen de geboorte samen door en onder het genot van verse koffie bespreken we hoe en wat we samen gaan doen deze dag en kraamweek.

Heerlijk, we hebben allemaal meteen een klik. Zo gezellig en vertrouwd, dit gaat een fijne week worden!
Koe
Anja
Kraamverzorgende

Emma is nog erg misselijk en het drinken aan de borst lukt nog niet zo goed, dat zien we vaker de 1e dag dus we houden natuurlijk goede moed. Laura zegt: "ik wil gewoon borstvoeding geven, dus daar gaan we voor!" Een heerlijke, vastberaden instelling. Met de hand masseert zij elke druppel om aan de kleine meid te geven, gelukkig heeft bijna elke baby een voorraadje mee gekregen van moeder natuur.

Het is wel verstandig om snel met kolven te starten. 's Middags besluiten we toch om een elektrische kolf te bestellen bij de Kraamvogel, en Laura is heel goed bezig met voor en na kolven, dag en nacht!

Wat doen ze het goed! Een echt zorgzaam team: vader en moeder en dappere Emma

Ik mag de familie verzorgen en veel adviezen geven, goed eten, drinken, lekkere fruithapjes, het huishouden bijhouden, visite ontvangen, rust bewaren en er voor zorgen dat er niets aan ontbreekt.

Op de 3e ochtend zien we dat Emma geel is, behoorlijk geel. Als ze goed wakker is drinkt ze, maar als ze erg slaperig is dan lukt het niet zo goed. Ze krijgt vanaf de eerste dag voeding bij via een spuitje afgekolfde moedermelk met een sondeslangetje, op de pink van moeder. Dat gaat er gelukkig goed in. Toch adviseer ik dat we de verloskundige van Midden Drenthe gaan bellen om te komen kijken bij Emma. Samen overleggen we dat het beter is dat er bij Emma even bloed wordt geprikt om te zien hoe hoog de bilirubinewaarde is.

Dus gaat papa met zijn kleine meid even langs het ziekenhuis, en ik blijf bij mama Laura. Gelukkig krijgen we snel de uitslag van de verloskundige dat het nog net onder de maximum grens ligt en dat ons beleid zo door mag gaan met extra voeden, veel warmte huid op huid contact, en morgen nog weer komen om te prikken. Heel fijn, opgelucht zetten we door en met resultaat. Het gaat beter met Emma!

We gaan herindiceren in overleg met de verloskundige, zodat ik extra uren en dagen mag geven want dit is nodig. Voor deze familie is alles nodig wat er in huis is, ik zorg voor veel rust, bemoediging, controles, en ook af en toe lekker genieten van het eten wat ik heb klaar staan voor de avond.

Een lekkere monchou taart en geboortecake kan ik in de middaguurtjes klaar maken als de familie lekker proberen te slapen
emma-taart
Anja
Kraamverzorgende

Emma drinkt steeds beter aan de borst maar groeit nog niet heel hard, het blijft wat stabiel. Dus vragen wij of de lactatiekundige van de Kraamvogel wil langskomen voor een advies op maat. Gelukkig kon dezelfde dag Carolien komen, met handige tips en met een belangrijk trucje lukt het Emma ineens veel beter. We zijn zo blij zo trots op allemaal!

Gisteren was het de laatste zorgdag (dag 10), en namen we tevreden afscheid. Emma is met 70 gram boven haar geboortegewicht gegroeid!


Met veel vertrouwen en een super goed gevoel over de hele kraamtijd ronden wij af.. een traantje wordt weggeveegd, wat was het weer een bijzondere week!

Daar doen we het voor, dit is echte kraamzorg!

Ik wens Wout, Laura en Emma een stralende toekomst en bedankt dat wij jullie kraamtijd mochten verzorgen!

Groetjes, Anja Runhart

koeien