Echt mijn steentje bijdragen

Mijn werk is heel gevarieerd: ik kan mijn steentje bijdragen aan het professionaliseren van kraamzorg in ons land én tegelijkertijd lokaal werken met samenwerkingspartners zoals verloskundigen en het ziekenhuis. En de kraamverzorgenden zijn zo gedreven en enthousiast - daardoor word ik aangestoken!

Ons werkgebied bestaat uit het grootste deel van Midden- en Noord-Nederland. Zelf ben ik verantwoordelijk voor de regio West-Friesland – Heerhugowaard, met vijftig kraamverzorgenden. Het grote voordeel van werken bij de Kraamvogel is dat we een grote organisatie zijn en tegelijkertijd lokaal werken. Daar kunnen we van profiteren en ons mee onderscheiden. We bestaan al een tijdje en hebben veel kennis en kunde in huis. We hebben aparte afdelingen zoals marketing, en collega’s die voor kwaliteit zorgen. Dat geeft ons veel mogelijkheden.

Doordat we groot zijn kunnen we ook iets betekenen voor de kraamzorg in ons land.“
happy-1281590_1920
Mandy
Regiomanager

Geboortezorg in Nederland helpen verbeteren

De Kraamvogel kan helpen om de geboortezorg in ons land te optimaliseren door input te leveren. We zijn een voorbeeld en nemen onder andere de leiding bij het tot stand komen van de Academische Werkplaats in de kraamzorg. Samen met andere professionals ben ik bezig om de integrale geboorte zorg in West-Friesland vorm te geven. Samen bepalen we bijvoorbeeld zorgpaden voor de pre-, peri- en postnatale fase.

Het doel is een sterkere samenwerking waarbij de zorg voor moeder en kind bovenaan staat. Ook willen we de kraamzorg steeds verder professionaliseren, dat is belangrijk voor de toekomst. Daar kan ik mijn steentje aan bijdragen!“

Doordat ik als regiomanager veel verantwoordelijkheid heb, heb ik inspraak, zeggenschap. En tegelijkertijd kan ik lokaal werken als verantwoordelijke voor mijn regio. Die twee aspecten in mijn werk, dat maakt het echt interessant voor mij.

Ik zit natuurlijk een beetje achter de schermen. De kraamverzorgenden zijn het gezicht van onze organisatie. Zij zijn zo gedreven en enthousiast. Daardoor word ik aangestoken!“

Ik en de kraamverzorgenden

In de organisatie kom ik op voor de kraamverzorgenden. Ook kan ik hen meenemen in hun eigen kracht. We doen het voor de klant en we doen het samen. Ik inspireer de kraamverzorgenden om oplossingsgericht mee te denken en hen mee te krijgen om de Kraamvogel te promoten. Het is geweldig als kraamverzorgenden bijvoorbeeld meedoen bij voorlichting en promo-activiteiten. Dat vind ik heel erg leuk. En zij inspireren mij.

Deel deze pagina