Aangemeld in de laatste week van maart 2022?

Heb jij je aangemeld voor kraamzorg van de Kraamvogel in de laatste week van maart 2022? Neem dan even contact op met onze Klantadviseurs via info@dekraamvogel.nl om te kijken of al jouw gegevens bij ons bekend zijn. Door de overgang naar een nieuw systeem kan het zijn dat wij bepaalde gegevens missen.

Daar is de baby en nu?

De vakantie is voorbij, tijd om weer aan het werk te gaan. ‘s Avonds gaat meteen de telefoon al, het is topdrukte bij de Kraamvogel. Al vanaf 1 juli zijn we letterlijk aan het hollen met alle collega’s, het regent baby’s! Nu is het altijd wel hollen of stilstaan in de kraam, maar deze vakantie periode is extreem druk! Wat is er 9 maanden geleden gebeurd... een stroomstoring? ;-)

Ik word hartelijk ontvangen door een nieuwbakken vader, ze zaten met smart op mij te wachten. Binnen maak ik kennis met mama en haar kleine meisje. Ze beginnen hun bevallingsverhaal en eindigen met “ja nu is ze er en hoe nu verder?"

Het is etenstijd voor de kleine meid en les 1 kan beginnen: de luier verschonen, het temperaturen en waar moeten de ouders allemaal op letten. Ik vertel er bij dat alle begin moeilijk is, maar dat het aan het einde van de kraamweek voelt als leren fietsen, eenmaal geleerd dan verleer je het niet meer!

Nu denk je nog bij alles na met een baby in je armen, maar na een week is dit geen probleem meer. Ook het voeden, het aanleggen of een flesje maken is in het begin een aardige klus maar ook dat went. En als ik de kraamvrouw vertel over stuwing die tussen de 3e en de 5e dag gaat komen, met daarbij het voorbeeld dat ze dan verandert in een echte Pamela Anderson zie ik ze denken: ”jaja eerst zien dan geloven”.

Nu denk je nog bij alles na met een baby in je armen, maar na een week is dit geen probleem meer
kraamverzorgende-ilse
Ilse
Kraamverzorgende

Na 3 dagen weten ze wel beter en zijn de koolbladeren, de ananas en de komkommer niet aan te slepen... De eerste 4 dagen is het meestal bergafwaarts, met allemaal lichamelijke ongemakken, hechtingen, kraamtranen, stuwing, etc. Maar daarna ga je de berg weer op! Elke dag gaat het een stukje beter!

De baby in bad doen is altijd een leuk en leerzaam moment voor de ouders, waarbij soms opa en oma ook wel eens komen kijken. Natuurlijk heeft dit gezin ook gebroken nachten, dus ‘s middags gaan de ouders bijtanken. Na het middagslaapje verwen ik ze met lekkere fruitcreaties, want daar zijn de kraamverzorgenden heel goed in!

De week vliegt voorbij en je ziet de ouders “groeien“ in de verzorging van hun kindje, ze krijgen door mijn steun het vertrouwen dat ze echt niks verkeerd kunnen doen als ze blijven luisteren naar hun gevoel.

En dan na 8 dagen is het tijd om afscheid te nemen. De steun en toeverlaat, alias wandelende encyclopedie, laat het gezin met een goed gevoel achter!

Deze kraamvogel vliegt weer door!

Groetjes, Ilse Zwaan