Hoe word je Mommy Proof?

Je kent haar van haar rollen in GTST, Penny's Shadow, Fashion Chicks en Cop v.s. Killer. En anders wel van haar boeken Soapsop en Expeditie Verraad. Maar Liza Sips is ook moeder van Jonathan en bijna een jaar na haar bevalling startte zij samen met haar beste vriendin MommyProof.TV, met filmpjes en vlogs voor alle moeders (to be).

“Mijn zwangerschap, bevalling en kraamtijd waren als een sprookje. Alles, ook mijn herstel verliep meer dan voorspoedig. Ik ben me ervan bewust dat het een voorrecht is om dit te kunnen zeggen. Natuurlijk was het soms ook pittig, vooral in de tijd dat ik borstvoeding gaf en slaap niet in mijn woordenboek voorkwam. Mijn kraamverzorgende heeft me ontzettend goed geholpen bij de borstvoeding. Ik vond dat de eerste dagen zwaar, maar zij heeft ervoor gezorgd dat ik niet opgaf en uiteindelijk is alles helemaal goed gekomen. Wat ik ook echt prettig vond was haar aanpak; goed rusten, maar ook regelmatig even het bed uit om wat te ondernemen.”

“Tijdens mijn zwangerschap dacht ik wel regelmatig: nu zou ik écht een vriendin om advies willen vragen.”

mommy-proof-1
Ik was als één van de eerste van mijn vriendinnen in verwachting, daardoor kon ik met mijn vragen en onzekerheden niet veel bij hen terecht.
mommy-proof-4
Liza

“Zij wisten het immers ook niet. Dit is een van de reden geweest dat ik samen met mijn beste vriendin en zakenpartner Sophia Tienstra MommyProof.TV gestart ben. Dit is een groeiend online platform met informatieve, herkenbare en vermakelijke filmpjes en vlogs van moeders en experts. Zo laten we een verloskundige aan het woord, ga ik samen met een bekende moeder op pad terwijl we praten over het moederschap en geven we een kijkje in het leven van andere moeders. Ik denk dat elke moeder (to be) vooral veel herkent van de ‘Confessions’. Daarin leggen we acht verschillende type moeders pittige stellingen voor.”

Dan zie je dat er geen 'goed' of 'fout' bestaat en dat iedere moeder het op haar eigen manier doet.
mommy-proof-2
Liza

“In de expert filmpjes komt kraamverzorgende Geraldine van de Kraamvogel aan het woord. Het was heel leuk om die filmpjes met haar te maken. Geraldine heeft ontzettend veel kennis, is geduldig en lief. Kortom alles wat je zoekt in een kraamverzorgende. Mijn favoriete tip van haar is dat je moet zorgen dat je altijd alles bij de hand hebt liggen, bijvoorbeeld wanneer je je kindje in bad stopt. Dit kan je een hoop tijd en vooral energie schelen. Bij mij ontbrak deze voorbereiding nog wel eens en dan liep ik met Jonathan op de arm het hele huis door op zoek naar de juiste spullen.”

Mijn eigen ultieme tip: probeer zoveel mogelijk van alles te genieten, doe het op jouw manier en laat je niet onnodig onzeker maken.

“Want na regen komt altijd weer zonneschijn. En hoe moe je ook bent, als je boven het bedje van je kleintje hangt en hij lacht naar je, is alles weer helemaal goed.”

mommy-proof-3

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom MommyProof.TV?

Alle foto's bij dit artikel van Liza en Jonathan zijn gemaakt door Nicole Walczak Fotografie

Deel deze pagina