De ‘witte engel’ van 5 jaar geleden

Vijf jaar geleden assisteerde kraamverzorgende Ilse bij een bevalling. Nu, vijf jaar later mag ze kramen bij hetzelfde gezin. Ze komt erachter dat ze vijf jaar geleden indruk maakte als ‘witte engel’. Dat belooft wat, ze vertelt erover in haar blog.

Aflossen

Via een collega (ook een Ilse) krijg ik een berichtje. Ze heeft een bevalling begeleid van ouders, waar ik vijf jaar geleden assisteerde bij de bevalling van hun eerste kindje. Wat leuk en ook leuk dat er nu weer een Ilse bij de bevalling aanwezig was. De collega vraagt of ik nog een paar dagen extra bij dit gezin kan kramen. Dat lijkt me erg leuk en we regelen het met de planning.

Een ander huis, een groter gezin

Het gezin is inmiddels verhuisd. En er is nu een derde kindje geboren, een klein mannetje. Als ik aanbel doet de grote zus van 5 voor mij de deur open en haar broertje van 3 jaar zit in de kamer en is wat verlegen. Mama is boven en zit heerlijk met de kleine man op bed.

Witte engel

‘Wat is ze blij om mij weer te zien na 5 jaar, zo speciaal!’ Toentertijd heb ik het gezin alleen tijdens de bevalling gezien, maar ik had blijkbaar indruk gemaakt als een soort ‘witte engel’. Wat bijzonder dat het nu zo gaat. Een nieuw huis, een derde kindje als verrassing en nu ik.

..ik had blijkbaar indruk gemaakt als een soort ‘witte engel’.
Kraamverzorgende Ilse
Ilse
Kraamverzorgende

Rustig aan

Papa is als zzp’er alweer druk aan het werk. Mama heeft wel veel last van haar bekken, dus moet rustig aan doen.

Eigenlijk is de zorg nog drie dagen, maar in overleg blijf ik toch langere en extra dagen. Mama is zo opgelucht dat dit nog tot de mogelijkheden behoort. Ook de verloskundige vindt het een goed plan. De week daarna is papa thuis en oma en tante kunnen ook nog ieder een dag meedraaien.

Honger

Grote broer en zus vinden het maar wat leuk om te helpen met hun kleine broertje. En daarna heerlijk met hem knuffelen. Maar als hij begint te huilen, dan moet mama hem maar weer terug want dan heeft hun broertje honger…

We knutselen, spelen en doen van alles. Grote zus gaat elke dag naar school en grote broer gaat een dag in de week naar het kinderdagverblijf. Ik breng en haal grote zus elke dag en samen doen we tussendoor nog even een boodschapje of zetten we het eten klaar. Aan het einde van de dag lost papa mij weer af.

Slagroom

De kleine man doet het super en valt nauwelijks af. Hij krijgt ‘slagroom’ van zijn mama. En ook mama voelt zich met de dag sterker, maar doet rustig aan.

Er mag weer visite komen in deze corona tijd (Red. ten tijde van de dan geldende coronamaatregelen), dus af en toe komt er wat familie langs. De laatste dag helpt de grote broer zijn mama om zijn kleine broertje in de tummytub te doen. En hem daarna weer aan te kleden.

Als we gaan spelen ligt de kleine man wat te mopperen in zijn box. Weet je wat, we gaan samen spelen met de blokken en de hijskraan. Alles wordt uitgebreid geshowd aan de kleine man.

‘s Middags op de laatste dag is het hele gezin compleet en drinken ook tante en oma nog een bakkie mee. Dan is het tijd om afscheid te nemen van dit zo ‘speciale gezin’ en zwaaien zij hun ‘witte engel’ weer uit.

Deze kraamvogel vliegt weer door…

Groetjes van kraamverzorgende Ilse.

Deel deze pagina