NL

Blog: In Gambia is 'alles' anders...

Kraamverzorgenden Pien en Miranda zijn voor de tweede keer naar Gambia gereisd om te ondersteunen in een kraamkliniek. En daar in Essau, is alles anders dan hier in Nederland...

7 april 2017

Een lesje loslaten

Vandaag hebben we echt een lesje in loslaten geleerd... We kunnen niet alles veranderen. We kunnen niet iedereen redden. Hier in Gambia werkt alles en iedereen anders... Soms moet je letterlijk los laten!

Vandaag hebben we dat op een harde manier geleerd.

Kraamverzorgster Pien
Hier verzorg ik één van de baby's. Zien jullie het Kraamvogel mutsje?“ Pien

Er werd een ziek kindje binnengebracht in de kliniek, 4 dagen oud met een infectie, vanuit een kleinere kliniek in de binnenlanden, en heeft het helaas niet gered.

We hebben echt ons best gedaan, maar het mocht niet meer baten! We hebben gebaald en gehuild, maar ook gezien dat er hoop is voor de dag van morgen: SAMEN STAAN WE STERK!

in gambia
Fijn om alle gedoneerde en gemaakte spullen vanuit Nederland te mogen geven aan de mensen hier“ Miranda

Positieve momenten

En dan moet je doorgaan met wat wel lukt! En zien dat er ook mooie dingen zijn. Zo mochten we meekijken bij het plaatsen van een implanon (anticonceptiestaafje in de arm), omdat deze vrouw de komende 5 jaar niet zwanger wil worden.

Ook een aantal dames geholpen met de baby aan de borst leggen. We hebben de voorraad weer aangevuld met de spullen die ook jullie als gezinnen gedoneerd hebben! De verbouwing van de uitbreiding verlos- en kraamafdeling loopt goed! Een aantal dames mogen uitzwaaien, die met een gezonde baby naar huis mochten.

Gisteren was er een prachtige, snelle, goede bevalling! We hebben onze pakketjes uitgedeeld en heel fijn samen gewerkt met ons team en het personeel.

Hier in Gambia is echt 'alles' anders, maar ook mooi en puur... Het lijkt soms 3 stappen vooruit en 2 stappen terug, en het is niet te vergelijken met Nederland. Maar het zijn, net als bij ons, de mooie kleine leventjes die onze onverdeelde aandacht verdienen!

Liefs,

Pien en Miranda

Miranda en Pien in Gambia
Miranda en Pien

Heb je de eerste blog van Pien & Miranda al gelezen?

Afgelopen week vertrokken kraamverzorgenden Pien en Miranda naar Essau, in Gambia, met de stichting Rescue Baby Gambia. In hun vorige blog vertelden zij wat ze daar precies gaan doen.