Bekend voelt vertrouwd

Kraamverzorgende Ilse gaat deze week kramen bij een voor haar bekend gezin. Het gezin kijkt een beetje op tegen de kraamweek en een kraamverzorgende in huis. Waarom lees je in haar laatste blog!

Diep graven

Een dag voor ik weer ga starten met een nieuwe werkweek word ik ‘s middags gebeld door iemand van de planning met de vraag of ik eventueel vandaag al zou willen starten. Er is namelijk een gezin dat mij heeft aangevraagd en de kraamvrouw kent mij ook van vroeger…

Na even diep graven in mijn geheugen weet ik weer wie. Het is een oud klasgenootje van mijn dochter, wat leuk! Natuurlijk wil ik daar graag heen en ik mag er ook de hele week blijven!

Een gezellig weerzien

Een trotse papa doet open en een trotse mama zit met haar dochter op de bank. Wat een gezellig weerzien en en leuk dat ik deze week bij dit gezin kom om te helpen. Ze zien wel behoorlijk op tegen de kraamweek d.w.z. een kraamverzorgende in huis.

Ik vertel de mama en papa wat ik deze week kom doen. Namelijk hun dochter leren verzorgen en daarbij overleg ik wat ze fijn zouden vinden wat ik qua huishoudelijke werkzaamheden doe. Lichte huishoudelijke taken hoort er gewoon bij. Oftewel afstoffen, stofzuigen, bedden en wieg verschonen, was en sanitair en in overleg koken en boodschappen doen. Die laatste 2 'taken' wil papa graag doen.

Spannend

Ze vinden het dus wel spannend iemand in huis en op mijn vraag waarom antwoordt mama dat ze van verschillende vrienden heeft gehoord dat de kraamverzorgende continu met haar telefoon bezig was en dat er uren opgeschreven werden maar niet volgemaakt werden, de kraamverzorgende ging dan eerder naar huis. Maar zegt ze erbij: “dat was niet jullie organisatie de Kraamvogel”. Gelukkig maar!

Mijn missie is nu echt duidelijk: we maken er een gezellige leerzame kraamweek van!

Zware zwangerschap

Mama heeft een hele zware zwangerschap gehad en nu in overleg met verloskundige zou ze ingeleid worden. Uiteindelijk 2 dagen ervoor is de bevalling toch nog spontaan begonnen. En met pijnstilling uiteindelijk heeft ze in korte tijd een prachtig meisje op de wereld gezet!

De kleine meid krijgt flesvoeding want borstvoeding ziet mama echt niet zitten. Ze is de 1e dag nog wat misselijk (dat hebben de meeste baby’s de eerste 24 uur na de geboorte). Maar daarna gaan we per dag 10cc omhoog. Ze doet het goed! Mama en papa leren elke dag weer een stukje meer over de verzorging van hun dochter en op dag 4 hebben ze de zorg aardig onder de knie.

Tussendoor evalueren we hoe ze deze zorg nu ervaren. Als antwoord krijg ik: heerlijk en vertrouwd en nooit verwacht dat het zo kon zijn.“
bedankt kraamweek
Ilse
Kraamverzorgende

Luxe en verwennerij

Tussendoor evalueren we hoe ze deze zorg nu ervaren. Als antwoord krijg ik: “heerlijk en vertrouwd en nooit verwacht dat het zo kon zijn. Dat wordt straks weer afkicken wat een luxe en verwennerij!” Wat fijn om te horen. Zo’n tussentijdse evaluatie werkt voor mij ook altijd prettig.

Tussendoor komt er visite die ik voorzie van koffie of thee en een beschuit met muisjes. De visite komt voor het gezin en niet voor mij dus na 1 bakje koffie ga ik weer aan de slag. Ook dit vinden ze fijn op z’n tijd de privacy! Soms even heerlijk met zijn drietjes chillen en genieten!

Energie

Na 8 dagen is het weer tijd om afscheid te nemen met een klein meisje die weer richting haar geboortegewicht gaat en een tevreden en genietende papa en mama! Dat voelt weer als een kroon op mijn werk en ook daar krijg ik weer energie van! En vliegt ook deze kraamvogel weer door....

Groetjes kraamverzorgende Ilse Zwaan

Deel deze pagina